Частину Вінниччини віднесено до «червоної зони», де обмежили роботу журналістів

Новини Вінниці / Частину Вінниччини віднесено до «червоної зони», де обмежили роботу журналістів

Прикордонну місцевість Вінницької області військові віднесли до так званої червоної зони, де заборонено працювати представникам ЗМІ.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«У відповідності до вимог наказу Головнокомандувача Збройних Сил України від 03.03.2022 № 73 “Про організацію взаємодії між Збройними Силами України, іншими складовими сил оборони та представниками засобів масової інформації на час дії правового режиму воєнного стану”, виходячи з оперативної та безпекової обстановки, в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса» з 20 березня 2023 року встановлено 3 зони для перебування і роботи представників засобів масової інформації в районах відповідальності оперативно-стратегічного угруповання «Одеса» - червону, жовту та зелену», - йдеться у повідомленні.

Більшість Вінницької області належить до «зеленої зони», де дозволяється робота акредитованих представників засобів масової інформації без супроводу офіцера зі зв’язків з громадськістю, або іншої, визначеної командиром посадової особи. А частина – прикордоння – Яришівська, Могилів-Подільська, Ямпільська, Піщанська громади – до «червоної», де робота навіть акредитованих представників засобів масової інформації заборонена.

Олег Верлан

23 березня, 2023