Частина російських крилатих ракет впала ще на території РФ

Новини Вінниці / Частина російських крилатих ракет впала ще на території РФ

Сьогодні, 16 грудня росіяни вчергове вчинили терористичну атаку на цивільну інфраструктуру України. Завдавали удари зокрема й з повітря. Декілька ракет «приземлились» одразу… Падіння поряд з пусковим районом мінімум двох крилатих ракет - вкрай цікавий маркер не тільки надійності російської зброї, а й економії моторесурсу ракетоносіїв Ту-95МС.

Як повідомляє Defense Express, зазвичай повітряні пуски крилатих ракет росіяни здійснюють над Каспійським морем. Але сьогодні, 16 грудня, рашисти частину з них запустили недалеко від своєї авіабази «Енгельс» під Саратовом.

В результаті, як мінімум дві крилаті ракети, одна з яких Х-101, просто впали десь біля пускового району. Враховуючи те, що їх одразу зняли на камеру місцеві - поблизу населених пунктів.

Звісно точна кількість ракет, які впали «по дорозі» не відома, але якщо припустити, що лише дві, а до України долетіло близько 60 Х-555 та Х-101, то це вже дає понад 3% аварійних одразу після запуску.

Водночас вкрай важливий аспект того, чому рашисти вирішили змінити пусковий район. Адже їм чудово відомий рівень відмовостійкості власних крилатих ракет.

Єдиним логічним поясненням може бути спроба трохи зекономити моторесурс літаків. При цьому мова йде про Ту-95МС, які є основою стратегічної авіації РФ. Враховуючи це, можливо зробити припущення, що далі ВКС РФ почнуть частіше запускати свої ракети поблизу авіабаз з закономірними наслідками.

Нагадаємо, що сьогодні, 16 грудня, РФ здійснила чергову терористичну ракетну атаку по Україні – всього було випущено 76 ракет, з них 60 – збито українською ППО.

Олег Верлан

16 грудня, 2022