Битва за Маріуполь: без пошкоджень немає жодної будівлі, а 80-90% міста розбомблено

Новини Вінниці / Битва за Маріуполь: без пошкоджень немає жодної будівлі, а 80-90% міста розбомблено

Заступник мера Маріуполя Сергій Орлов в інтерв’ю Forbes розповів про стан міста та його жителів. Блокада триває. Російські окупанти поставили собі за мету стерти місто з лиця землі. Кажуть, це особиста помста Путіна.

За словами Орлова, жодний завод не працює. Запустити їх вже не можна. Приміром, «Азовсталь» розбомблено повністю.

На момент блокади в Маріуполі лишалося від 350 000 до 400 000 жителів. Скільки зараз, не знає ніхто. Загиблих в місці (станом на 13 березня) 2358 людей. Під завалами люди, про яких нічого не відомо. Тому, цифру сміливо можна помножити на 1,5-2.

«Ховаємо в основному, у братських могилах у Міському саду, в центрі. Росіяни не випускають на діючі цвинтарі», - пояснив заступник міста.

Він зазначив, що 80-90% міста розбомблено. Немає жодної будівлі без пошкоджень.

«Наразі у місті налічується 3000 немовлят. Дзвонить мама: «Ось у мене на руках дитина, вона від голоду помирає, що мені робити?». А ти не маєш відповіді на це питання», - зауважив С.Орлов.

Він нагадав, що люди спускали воду з систем опалення і користувалися нею. Хтось каже – в калюжах набираємо, коли був сніг, його топили…

«Росіяне хочуть примусити через такі страшні жертви до якоїсь здачі. Воюють не з армією України, а з населенням», - додав посадовець.

Олег Верлан

17 березня, 2022