Битва за Кінбурнську косу: для утримання плацдарму росіяни перекидають нові сили

Новини Вінниці / Битва за Кінбурнську косу: для утримання плацдарму росіяни перекидають нові сили

Фактично одразу після звільнення Херсону головним театром бойових дій на півдні України стала Кінбурнська коса. В ОК «Південь» наголошують на інформаційній тиші, проте пояснюють, що так розгортаються певні події.

В ефірі телемарафону керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк уточнила, що у ворога є можливість підтягувати туди свої сили. Робить він це із суші – із лівого берега Дніпра.

«Ті сили, які нам вдається знищити, вони знову відновлюють. Але у нас велика стійкість і стратегія, яку, ми впевнені, зможемо реалізувати та відзвітувати про наші успіхи», – підкреслила вона.

Гуменюк додала, що відхід окупантів із Херсона та Миколаївщини дозволив жителям останньої області трохи видихнути, оскільки щоденні обстріли припинилися. Але загроза з боку Кінбурнської коси залишається. 

«Доступ до неї дає можливість ворогові використовувати там ЗРК та РСЗВ. І ними ж атакувати мирне населення Миколаєва», – уточнила Гуменюк.

Зазначимо, раніше в Інституті вивчення війни пояснили, що Кінбурнська коса має стратегічне значення, оскільки коли її буде звільнено від окупантів, у Сил оборони з'явиться більше можливостей для деокупації всього півдня країни.

Олег Верлан

30 листопада, 2022