Битва за Харків: снаряди окупантів пошкодили центр крові та дитячу лікарню

Новини Вінниці / Битва за Харків: снаряди окупантів пошкодили центр крові та дитячу лікарню

Російські нелюди-окупанти постійно демонструють зневагу до цивільного населення. Вчора при обстрілах Харкова їх снаряди влучили в обласну дитячу лікарню у мікрорайоні Олексіївка дитячу обласну лікарню (Павлове Поле) на півночі міста, а також житлові будинки на Салтівці та «ХТЗ» на південному сході.

З початку бойових дій російські військові підступили до околиць Харкова, але далі об’їзної дороги та передмість просунутись не можуть. Тому гатять по житловим районам і мирному населенню, а також закладах охорони здоров’я.

«Учора окупаційні війська продовжували бойові дії з напрямку Дергачів, Циркунів та з Чугуївського напрямку. Були спроби прорвати оборону з боку Високого. За вчора ворог зазнав дуже великих втрат. Більше ста одиниць ворожої броньованої техніки та сотні вбитих ворогів.

Наші воїни героїчно відстоюють кордони міста Харків. Ми перекриваємо всі напрями. Учора були випадки прориву оборони. Кілька ворожих танків зайшли у місто, після чого були знищені і контроль було відновлено нашими військами.

Після серйозного опору наших героїв ворог, почав ганебно цілити з артилерії по соціальній інфраструктурі, снаряди влучили у центр крові на Олексіївці та дитячу обласну лікарню.

Пошкоджено житлові будинки на Салтівці та ХТЗ. Були намагання знищити військові об’єкти в центрі міста. На жаль, є постраждалі», - зазначив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Також було обстріляно нафтобазу на пр. Індустріальному, де зберігається паливо для танків.

Росіяни обстріли корпус університету ім.Каразіна.

Центр крові «переїхав» і підвальне приміщення і функціонує. Препаратами забезпечуються всі медзаклади 1,5-мільйонного міста.

Сьогодні вранці мер Балаклеї Іван Столбовий повідомив, що на підїзді до міста бачили колону російської техніки у кількості 60 одиниць.

Щодо Чугуєва, то місто під контролем українських нацгвардійців.