«Бунтівному» приміському селу знайшли альтернативу електричці до Вінниці

Новини Вінниці / «Бунтівному» приміському селу знайшли альтернативу електричці до Вінниці

Через відміну ранкового електропотягу Жмеринка – Київ, яким жителів приміських сіл добиралися на роботу до Вінниці, постраждалі обіцяли протестувати та перекривати залізничні колії. Мешканцям села Могилівка та частині міста Гнівань запропонували альтернативу акціям протесту – додатковий автобус до обласного центру.

Через відміну ранкового електропотягу Жмеринка – Київ, яким жителі приміських сіл добиралися на роботу до Вінниці, постраждалі обіцяли протестувати та перекривати залізничні колії. Мешканцям села Могилівка та частині міста Гнівань запропонували альтернативу акціям протесту – додатковий автобус до обласного центру.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня стало відомо, що Укрзалізниця вирішила скасувати електропотяг. На знак протесту люди колії перекривали у Яришівці, а вчора планували у Могилівці, але заявили, що їх акція попереджувальна. Залізничники думку не змінили. Тому вихід шукати змушені були «на місці».

Колишній староста сіл Демидівка та Могилівка Юрій Мельник написав у Facebook про домовленості з директором АТП «Слободянюк» про те, що завтра, 28 квітня, відбудеться пробний рейс до Вінниці. Він розрахований на тих, хто раніше добирався до обласного центру вранці – о 6-ій.

За словами Юрія Володимировича, з Могилівки пустять розрахований на 40 місць «Богдан», аби вивчити попит. Безкоштовний проїзд гарантований лише атовцям.

Втім між автобусом і електричкою є суттєва різниця у ціні проїзду, адже у першому випадку сплачувати потрібно у півтори рази більше, ніж залізниці.     

Олег Верлан

27 квітня, 2021