Бунт в обласному департаменті будівництва Вінниччини: співробітники обурені захмарними зарплатами бухгалтерів

Новини Вінниці / Бунт в обласному департаменті будівництва Вінниччини: співробітники обурені захмарними зарплатами бухгалтерів

На Вінниччині вкрай рідко трапляються випадки, коли співробітники органів державної влади влаштовують бунт, звинувачуючи колег у надмірних нарахуваннях собі. Проте NaПарижі отримав «відкритого листа» від працівників департаменту Вінницької ОДА з чітко наведеними фактами та прізвищами.

На Вінниччині вкрай рідко трапляються випадки, коли співробітники органів державної влади влаштовують бунт, звинувачуючи колег у надмірних нарахуваннях. Проте NaПарижі отримав «відкритого листа» від працівників департаменту будівництва Вінницької ОДА з чітко наведеними фактами та прізвищами.

Друкуємо звернення без змін та коректив, адже ситуація неординарна. Також наше видання сподівається отримати офіційний коментар від керівництва департаменту чи профільного заступника голови ОДА щодо реакції на наведені у листі факти. 

Відкритий лист

Сьогодні, ми, працівники Департаменту будівництва, містобудування та архітектури Вінницької облдержадміністрації, хочемо висказати своє обурення, відчай, крик душі, бо здогадки були і раніше, що не все так просто із нашою заробітною платою, відсутністю коштів для належного стимулюванні звичайних працівників, як це нам представляли наші керівники Гужва Л. П., Доброгодина А. П. та головний бухгалтер Бондар А. П.

Просто віднедавна, коли сплили терміни подання декларацій держслужбовцями, явним стало те, що творилось у нашому Департаменті, як головний бухгалтер разом із своїми підлеглими та, звичайно, не без підтримки тоді ще виконуючого обов’язки керівника Департаменту Доброгодини А. П. і Гужви Л. П., постійно, протягом останнього, дуже складного для Департаменту періоду, користуючись таким собі «безвладдям», обкрадали свій колектив, своїх колег, нараховуючи собі захмарні “інтенсиви” за звичайний обсяг роботи відповідно до своїх посадових обов’язків, запускаючи руку в колективний фонд оплати праці Департаменту.

Вінниця невелике місто, і сьогодні, коли вже звільнені з посад головний бухгалтер Департаменту – Бондар Андрій Петрович, разом із своїми підлеглими бухгалтерами – головним спеціалістом Вайсман Майєю Миколаївною та провідним спеціалістом Ревуцькою Галиною Володимирівною будуть шукати нову роботу, хочемо застерегти майбутніх роботодавців та попередити їх колективи щодо «гарних» навичок нашого головного бухгалтера, який чітко знає, як розробити схему обману працівників та забирати левову часку грошей, що були виділені  з бюджету для заробітної плати  та стимулювання працівників усього Департаменту, для себе та своїх підлеглих із бухгалтерії, а підписував ці накази переважно заступник директора Департаменту, а потім в. о. директора Департаменту  - Доброгодина Анатолій Петрович, до його призначення  - заступник директора Департаменту Гужва Леонід Павлович. Так, щось перепадало і решті працівників, але то було нічого, у порівнянні з сумами, що отримувала ця трійця!

Це просто дуже наболіле питання, і зараз, коли усі цифри отриманих у 2019 році виплат працівниками бухгалтерії, і, в першу чергу головним бухгалтером, є у вільному доступі, шалені суми матеріальної допомоги (які, до речі, з’явились лише в уточнених деклараціях бухгалтерії), а також, коли дивним чином “знайшовся” через тиждень після звільнення 19 червня поточного року цих горе-бухгалтерів журнал наказів про призначення стимулюючих виплат за 2019-2020 роки, нашому обуренню немає меж!

Так, посадові оклади у усіх головних спеціалістів, або начальників відділів усіх структурних підрозділів однакові, премія також однакова – 30%, але ж можна погратись надбавкою за інтенсивність праці! І тут є, де розвернутись!

В цей період із 28 штатних посад Департаменту вакансій було 11 при 17 працюючих. Три бухгалтери із 17 працюючих, з яких 2 - посади керівників,  тож звичайних працівників для виконання усієї поточної роботи Департаменту лишається лише 12! Але “інтенсивність праці” нараховувалась цим трьом бухгалтерам в середньому щомісяця 200-300%, а решті працівників – “справедливий інтенсив”  -  у 2019 році від 35% до 149% . а у 2020 взагалі -  0% (!!!) , 7%, 8%, 10%, 19%, 30%, 40% та поодинокі 80-100% у 2020 році!

Це дало можливість отримати у 2019 році:

  • начальнику відділу – головному бухгалтеру Бондарю А. П.  – заробітну плату в сумі 269,274 тис. грн. (при окладі 6480,0 грн. та стажі державної служби – 5 років його щомісячний інтенсив становив від 9,6 до 19,5 тис. грн.).
  • головному спеціалісту Вайсман М. .М.  - 187,230 тис. грн. та матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань в сумі середньомісячного заробітку – 34,803 тис. грн. (при окладі – 5110,0 грн. та стажі державної служби – 16 років її щомісячний інтенсив в середньому складав 9,6 тис. грн.);
  • провідному спеціалісту Ревуцькій Г. В.(без вищої освіти) – 173,540 тис. грн. заробітної плати та 33,976 тис. грн. матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань (при окладі – 4690,0 грн. та стажі державної служби – 7 років її інтенсив складав 9,2 тис. грн.).

В той же час на аналогічних посадах працівники Департаменту отримали:

  • начальник відділу із 12-ти річним стажем держслужби – 166 тис. грн.,
  •  начальник відділу із 26-ти річним стажем держслужби – 190,0 тис. грн.
  • головний спеціаліст із 12 річним стажем – 159,9 тис. грн,
  • головний спеціаліст із 23-річнем стажем – 183,0 тис. грн.
  •  провідний спеціаліст із 10-ти річним стажем – 128,9 тис. грн.

Таким чином, на виплату надбавки за інтенсивність праці три бухгалтери забирали собі щомісячно до 37% від загальної суми економії фонду заробітної плати, а решта 63% ділилась уже на 14 працівників!

Крім того, матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань взагалі ніхто, окрім Вайсман М.М. та Ревуцької Г.В. протягом останніх років в очі не бачив! А тим більше у таких захмарних для пересічного держслужбовця сумах – 34-35,0 тис. грн. До речі, така матеріальна допомога надається у розмірі середньомісячної заробітної плати за останні два місяці, тобто, виходячи з того, що вони отримали її у грудні, можна сміливо стверджувати, що середньомісячна заробітна плата звичайних головних спеціалістів нашої бухгалтерії складала 34-35 тис. грн. у жовтні та листопаді минулого року, що становить майже 1,4 тис. доларів США! У Ваших підрозділах головні та провідні спеціалісти теж так високо ціняться?

           У 2020 році на краще ситуація не змінилась, шановний головний бухгалтер продовжував забирати собі “інтенсив” 13,4-16,9 тис. грн. щомісяця, це при тому, що бухгалтерської роботи протягом 5-ти місяців було “занадто” багато: нарахування заробітної плати та оплата актів виконаних робіт протягом квітня-травня аж по 3-х!!! об’єктах будівництва, бо перші три місяці рахунки Департаменту були заблоковані і крім зарплати та комунальних платежів ніякі платежі не проводились!

При цьому Департамент володіє аудіозаписом наради, яка була проведена в. о. директора Департаменту А.Доброгодиною на початку 2020 року, коли головний бухгалтер А.Бондар довго розповідав усім працівникам, яка ж мала сума коштів передбачена на виплату заробітної плати у 2020 році та як усім прийдеться туго жити при лише 5 тис. грн. щомісячної економії коштів, які можна буде спрямувати на стимулюючі виплати службовцям. Але ж собі та своїм підлеглим у відділі десь знаходив по  13-16 тис. грн. інтенсивну щомісячно кожному!!!

Хочеться ще відмітити «етику державного службовця», а саме нашого бувшого головного бухгалтера Бондаря А. П. При звільненні з Департаменту ця відповідальна людина просто зачистила усі робочі комп’ютери, видаливши абсолютно усю фінансову інформацію щодо діяльності Департаменту, залишивши пусту програмну оболонку 1-С бухгалтерії для наступних працівників. Цими діями він ще й показав свою сутність, своє ставлення до людей, які для нього лише «тупі лохи».

Тому просимо максимального репосту у всіх соціальних мережах, інтернет - ресурсах, бо така поведінка державного службовця має бути донесена до підприємств, установ і організацій, простих вінничан, бо тих 111 тис. грн., отриманих ним вихідної допомоги при звільненні,  йому при його апетитах надовго не вистачить і він спробує знайти чергове “тепле” бухгалтерське містечко для себе та своєї правої руки і колежанки Вайсман М.М., яку він буде тягнути із собою. Як привів її у Департамент з минулої спільної роботи. Може й там за ним верби росли…. 

Та уважно слідкуємо за поданням Бондарем А.П., Вайсман М.М. та Ревуцькою Г.В. чергових декларацій перед звільненням про доходи 2020 року! Термін їх подання не за горами, а там думаємо будуть також круті зарплати, а не ті 6,5-7,0 тис. грн., що отримують  інші працівники Департаменту.

Крім того, попри відсутність погодження про виплату надбавки за інтенсивність праці голови облдержадміністрації, Доброгодина А.П., в. о. директора Департаменту, одноосібно нарахував собі 180% вищезазначеної надбавки в сумі – 19080 грн., яка при звільненні сприяла збільшенню виплати вихідної допомоги, але це питання інших органів.

Кожна цифра має підтвердження.

 

Працівники Департаменту.