Будинок офіцерів у Вінниці не зноситимуть. Його називають символом стійкості

Новини Вінниці / Будинок офіцерів у Вінниці не зноситимуть. Його називають символом стійкості

У вінницький Будинок офіцерів 14 липня влучили дві ворожі ракети «Калібр». Будівля в аварійному стані. Це підтверджує висновок ДСНС, але її збережуть.

Нагадаємо, 15 липня під час перебування у Вінниці очільника МВС Дениса Монастирського журналістам пояснили, що Будинок офіцерів майже зруйновано, і його відновлення немає сенсу. Долю будинку побуту «Ювілейний» тоді не визначили, адже чекали на остаточні висновки, хоча було оголошено, що обидві будівлі аварійні.   

Однак, сьогодні, 17 липня, голова Вінницької ОВА Сергій Борзов повідомив, що демонтують лише аварійні конструкції, але сам будинок офіцерів не зноситимуть.

«Після влучання ракети будівля є аварійною. Такий висновок. Після обстеження фахівцями, прийняли рішення про розбір завалів. Мова не про знесення всього об’єкту, а про демонтаж аварійних конструкцій, де небезпечно.

Будинок офіцерів вистояв Другу світову війну. Вистоїть і цю - він уже став символом стійкості Вінниці», - зазначив очільник області.

Нагадаємо, будинок культури для офіцерів було здано в експлуатації у 1940-му. У 1944-му його спалили. Після Другої світової все було відновлено. У 2022-му знову війна, і знову руйнація…