«Будемо щодня мити хвіртку»: як на Вінниччині селяни рятують лелек від «баби Наді»

Новини Вінниці / «Будемо щодня мити хвіртку»: як на Вінниччині селяни рятують лелек від «баби Наді»

У Бруслинівці Літинського району на Вінниччині хочуть вбити лелек. Повідомлення про це у Facebook від жмеринчанки Оксани Швець швидко набуло резонансу. Дописувачка розповідає, що дізналась про це від знайомих, які мають друзів в цьому селі...

У Бруслинівці Літинського району на Вінниччині хочуть вбити лелек. Повідомлення про це у Facebook від жмеринчанки Оксани Швець швидко набуло резонансу. Дописувачка розповідає, що дізналась про це від знайомих, які мають друзів в цьому селі...  Випадок здається дивним, адже зазвичай вінничани з великою повагою ставляться до цих граціозних птахів.

«Якась баба Надя вул.Гірська (на горбочку) намагається вбити журавлів. Жителі не знають що робити.. писати заяву ніхто не хоче, та й не дасть це нічого... їх би десь пересилити. Хто компетентний??? Хтось знає куди звернутись?», - запитує пані Оксана.

Порад під постом одразу ж з’явилося чимало: чого тільки не радили дописувачі зробити із «бабою Надею»…)

Як стало відомо NаПарижі, така проблема у Бруслинівці, дійсно була. Дерево, на якому багато років гніздилась лелеча родина, навесні цього року звалив сильний вітер. Коли птахи прилетіли з вирію і не знайшли своєї домівки, довго кружляли навколо. Зрештою оселитись вирішили неподалік на стовпі – якраз над воротами «баби Наді». Але, мабуть, не знали птахи, що не любить жінка, коли її хвіртка – в пташиному посліді. Якось попросила «баба Надя» в одного сусіда драбину, іншого покликала на допомогу – щоб зняти новозбудоване гніздо.

Коли власник драбини дізнався, для чого вона знадобилась сусідці – одразу забрав назад і казав, що більше не дасть. Більше того, розповів іншим сусідам і ті гуртом стали на захист лелек. Кажуть, що переселити їх – справа не реальна – вони ж самі обрали собі підходяще місце. А обирали довго. Можуть тільки сполохати птахів і вони зовсім не прилетять. Тому стали вмовляти «бабу Надю» залишити гніздо навісці. Обіцяли навіть приходити хвіртку щодня мити… Поки що, кажуть місцеві, «баба Надя» погодилась, але чи надовго?       

admin

11 червня, 2019