Буданов про провокації в Бєлгороді: росіяни мають звикати до цього

Новини Вінниці / Буданов про провокації в Бєлгороді: росіяни мають звикати до цього

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що росіяни повинні звикати до провокацій своїх же військових, як сталося в Бєлгороді. При цьому українська сторона не може коментувати домисли про свою причетність до цього.

В інтерв'ю виданню Spiegel Буданов заявив, що не може коментувати інциденти в російському Бєлгороді, в тому числі на складах з паливом. Інша справа - погрози російської сторони про удари по «центрам прийняття рішень» в Києві.

«Що я на це відповім? Хіба росіяни до цього не обстрілювали Київ? Звичайно, вони не хочуть уявляти, що війна може торкнутися їх території. Я розумію, що їм складно визнати, що вперше з 1943 року відбуваються напади на російську територію. Але вони повинні звикнути до цього», - зазначив Буданов.

За його словами, в української розвідки є відомості про те, що російська сторона сама готує провокації.

«Метою таких інсценувань зазвичай є виправдання власної агресії. Цього разу мета інша: по-перше, йдеться про консолідацію свого суспільства, яке в масі своїй відмовляється воювати. Їй потрібно показати, що Україна - терористична держава, загроза, яку необхідно зупинити. А по-друге, відвернути увагу громадськості від Бучі та інших випадків насильства і вбивства дітей. Так що, якщо в найближчі дні вибухнуть вокзали, електростанції або цистерни з пальним і кожен раз будуть звинувачувати Україну, я не сильно здивуюся», - додав Буданов.

Олег Верлан

18 квітня, 2022