Бучу звільнено від окупантів. Місяць містяни жили під окупацією без світла та води

Новини Вінниці / Бучу звільнено від окупантів. Місяць містяни жили під окупацією без світла та води

Буча – вільна! Українські військові звільнили місто та територіальну громаду від окупантів

Про це у відеозверненні повідомив міський голова Анатолій Федорук:

«31 березня ввійде в історію нашого населеного пункту, всієї територіальної громади як день звільнення від російських орків, від російських окупантів Збройними силами України наших населених пунктів», - зазначив мер.

У міськраді зазначають, що «Буча стала містом- героєм і у цьому є заслуга кожного її мешканця».

«Фактично з початку березня у місті гуманітарна криза - ні світла, ні води, ні мобільного зв'язку, ні інтернету, розграбовані супермаркети, постійні обстріли, відбулося кілька етапів евакуації. При цьому не було погоджено жодного гуманітарного коридору для доставки продуктів чи медикаментів як у Бучу, так і населені пункти громади», - вказують у міськраді.

Водночас мер наголошує, що «багато об'єктів заміновані».

«Закликаю усіх мешканців, які не евакуювалися, бути максимально обережними. Енергетики, комунальники, мобільні оператори та ДСНС зможуть повноцінно почати роботу після розмінування і припинення вогню», - пояснив Федорук.

Як повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, станом на 1 квітня ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів.

«Підрозділи ЗСУ відновили контроль над населеними пунктами у Київській області: Демидів, Димер, Литвинівка, Гаврилівка, Козаровичі, Жовтневе, Глибівка, Ясногородка, Талакунь, Сухолуччя, Липівка, Гавронщина, Маковище, Миколаївка, Хмільна.

На Чернігівщині ЗСУ взяли під контроль населені пункти: Рудня, Шевченкове, Бобрик, Стара Басань, Нова Басань, Макіївка, Погреби, Бажанівка, Володимирівка, Шняківка, Сальне, Софіївка, Гаврилівка», - повідомляють у Генштабі.

Олег Верлан

1 квітня, 2022