Бронзового кота із Київського мосту у Вінниці знайшли на дні Південного Бугу

Новини Вінниці / Бронзового кота із Київського мосту у Вінниці знайшли на дні Південного Бугу

Зникла фігура бронзового кота, яка цієї ночі зникла із перил Київського мосту у Вінниці знайшлася. Вона опинилася на дні річки Південний Буг. Про це NaПарижі повідомив директор департаменту , комунального господарства та благоустрою вінницької міської ради Володимир Ніценко.

Зникла фігура бронзового кота, яка цієї ночі зникла із перил Київського мосту у Вінниці, знайшлася. Вона опинилася на дні річки Південний Буг. Про це NaПарижі повідомив директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Володимир Ніценко.

За його словами, однією із версій зникнення кота із мосту було падіння скульптури у воду. Тому були задіяні водолази, які й дістали фігуру з річки.

Як бронзовий кіт опинився у воді, наразі не відомо, однак можна припусти, що його втопили вандали, коли зірвали фігуру із перил.

Раніше NaПарижі повідомляв, що у мерії пообіцяли 5 тисяч гривень за будь-яку інформацію, що допоможе знайти зловмисників, які вкрали бронзового кота.

Нагадаємо, бронзові фігурки тварин і птахів на перилах Київського мосту встановили у грудні перед Днем святого Миколая.

Два тижні тому невідомі пошкодили одну з восьми фігурок – гусака, якому зігнули лапу. Ймовірно, хотіли відірвати від перил. Скульптуру відновили і днями повернули на місце.