Брати Ткачуки складають депутатські повноваження у Вінницьких обласній та міський радах

Новини Вінниці / Брати Ткачуки складають депутатські повноваження у Вінницьких обласній та міський радах

Геннадій та Ігор Ткачуки вирішили відмовитися від депутатських мандатів Вінницької обласної та міської рад відповідно. Однією з причин такого рішення є виключення з фракцій «Української стратегії Гройсмана». Іншою – різні погляди на формування бюджету.

«Ми з братом Ігорем вирішили скласти свої повноваження депутатів місцевих рад Вінницької області. Я написав відповідну заяву голові Вінницької обласної ради, а Ігор Віталійович так само складає повноваження депутата міської ради», – зазначив NaПарижі Г.Ткачук.

За його словами, прийняттю цього рішення передувало виключення їх з братом фракцій «Української Стратегії Гройсмана» без «пояснень і запрошення на засідання фракцій».

«Ніхто ніколи не наголошував, що потрібно вступати у партію… Ми не планувати. А друге – це ігнорування моїми зауваженнями до бюджету-2022. Я наголошував на тому, що потрібно збільшити фінансування програм по захисту населення від наслідків пандемії, галузь охорони здоров’я, зокрема зробити безплатними вакцинацію від сезонного грипу та тестування у закладах освіти, а також компенсувати вінничан втрати від карантину», - пояснив Геннадій Віталійович.

Він зауважив, що не голосував за бюджет саме через нехтування його правками. Про подальші політичні плани Геннадій Ткачук не каже.

«Сьогодні немає підстав говорити про балотування. Призначать дату виборів – подивимося. Ми з братом ніколи не трималися за партійний мандат. Підтримували і підтримуємо Віталія Кличка. Про це всі завжди знали. З усіма депутатами у нас завжди були рівні відносини, хоча і не всі їх думки поділяли. Тож бажаємо колегам плідної праці на благо віничан», - наголосив Г.Ткачук, який є очільником Вінницької обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

Олег Верлан

2 лютого, 2022