Борзов запропонував придністровцям, яких примусово мобілізують, у разі нападу на Україну здаватися: «Шансів вижити – нуль»

Новини Вінниці / Борзов запропонував придністровцям, яких примусово мобілізують, у разі нападу на Україну здаватися: «Шансів вижити – нуль»

Протягом кількох діб Генштаб ЗСУ повідомляв про «надмірну активність» у Придністров’ї. Влада невизнаної ПМР, хоча і заперечує намір підтримати збройну агресії Росії проти України, проводить мобілізацію. У зв’язку з цим очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов закликав жителів регіону передавати своїм родичам та знайомим, які проживають по той бік кордону, у разі призову та нападу одразу здаватися, інакше їх вб’ють.

«Мені дзвонять, пишуть із південних районів Вінниччини… У невизнаному Придністров’ї серед місцевого населення поширюються чутки про силове примушення особового складу збройних сил так званої «ПМР» до участі у війні проти України. До 2000 російських військ. Інше вони хочуть мобілізувати.

Щодо боєздатності їхньої армії є сумніви. Тобто безпосередньої військової небезпеки вона не становить. Є припущення, що армія невизнаної "ПМР" може бути використана у війні проти України як маневр відволікання.

Тому передайте тим, хто може зайти на нашу територію: самі здавайтесь в полон, інакше вб’ємо. Шансів вижити - нуль!», - зазначив С.Борзов.

Також придністровцям можна порадити шукати контакти українських спецслужб, якщо немає бажання воювати проти Збройних Сил України та померти у війні, яку розв’язав Путін та його оточення.

Слід додати, з 1 квітня у «ПМР» розпочався весняний призов до лав армії.

Олег Верлан

4 квітня, 2022