Борзов запевнив, що «нам під силу» відновити у Вінниці «Локомотив». Чи не лукавить?

Новини Вінниці / Борзов запевнив, що «нам під силу» відновити у Вінниці «Локомотив». Чи не лукавить?

Попри те, що на центральному рівні доволі скрутно з грошима для регіональним програм, а про реконструкцію головної спортивної арени Вінниці на рівні Мінрегіону ніхто не чув, голова Вінницької ОДА Сергій Борзов на зустрічі з футболістами місцевої «Ниви» та керівництвом клубу дав цікаву «обіцянку». Він запевнив, що залучення коштів ДФРР для реконструкції Центрального міського стадіону (відомого як «Локомотив») «нам спільно це під силу».

Попри те, що на центральному рівні доволі скрутно з грошима для регіональних програм, а про реконструкцію головної спортивної арени Вінниці на рівні Мінрегіону ніхто не чув, голова Вінницької ОДА Сергій Борзов на зустрічі з футболістами місцевої «Ниви» та керівництвом клубу дав цікаву «обіцянку». Він запевнив, що залучення коштів ДФРР для реконструкції Центрального міського стадіону (відомого як «Локомотив») «нам спільно це під силу».

Зазначимо, що питання реконструкції стадіону вінничани періодично піднімають перед міськрадою. У відповідь на петиції в мерії зазначають, що потрібні чималі кошти, мова йде про десятки мільйонів гривень, і можна лише планувати їх пошук. Натомість нині з міського бюджету їх не виділять.

Зустрічаючись з «нивівською» спільнотою, Сергій Борзов почув скарги на маленьку зарплатню у клубі та стан арени. Голова ОДА наголосив, що питання по стадіону «Локомотив» потрібно піднімати на державному рівні.

«Стадіон в жахливому стані. Дивитися, як занепадає головна спортивна арена міста, неможливо. Наступного року необхідно почати вирішувати це питання з допомогою держави – із залученням коштів ДФРР. Нам спільно це під силу», - запевнив очільник області.

Згадуючи з якими «зусиллями» із середини 2019-го центральна влада виділяє кошти за затвердженими програмами, зокрема на школу на «Поділлі», виникають сумніви з приводу того, що принаймні у Мінрегіоні зацікавляться вінницьким «Локомотивом». Відверто кажучи, останнім часом Вінниця не у фаворі. Тому складається враження, що заява голови ОДА має відтінок передвиборчих обіцянок.