Борзов розповів, що для прогресу у питанні будівництва кардіоцентра у Вінницю приїде міністр Ляшко і представники Світового банку

Новини Вінниці / Борзов розповів, що для прогресу у питанні будівництва кардіоцентра у Вінницю приїде міністр Ляшко і представники Світового банку

Під час брифінгу, «присвяченого» року на посаді голови Вінницької ОДА Сергій Борзов багато казав про галузь охорони здоров’я – від її реорганізації та проблем із забезпеченням киснем лікарень під час піку захворюваності на коронавірус до ситуації навколо добудови кардіоцентру у Вінниці, який почали споруджувати у 2013-му.

Під час брифінгу, «присвяченого» року на посаді голови Вінницької ОДА Сергій Борзов багато казав про галузь охорони здоров’я – від її реорганізації та проблем із забезпеченням киснем лікарень під час піку захворюваності на коронавірус до ситуації навколо добудови кардіоцентру у Вінниці, який почали споруджувати у 2013-му. На цей заклад потрібен останній транш...  

«Була підписана тристороння угода між Вінницькою облдержадміністрацією, Вінницькою міською радою та Світовим банком. На сьогоднішній день будівництво йде, але не згідно з графіком, який мав бути. Є проблеми. Є позиція в міста Вінниці та є позиція в Світового банку.

Коли минулого тижня ми були в Дніпрі з Вячеславом Петровичем (Соколовим, - прім.ред,) на Конгресі місцевого самоврядування, який збирав президент, питання піднімали. Найближчим часом приїдуть представники Світового банку. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко приїде до Вінниці, щоб посприяти вирішенню проблеми.

Тому що, дійсно, це єдиний кардіоцентр в Україні, який є в проекті Світового банку і не добудований. Нам би не хотілося мати негативну історію з цього приводу. Обласна державна адміністрація буде робити все можливе, щоб знайти компроміс і добудувати кардіоцентр», - запевнив губернатор.

Нещодавно кардіоцентр відкрили у Могилів-Подільській ОЛІЛ. Втім у лікарні є проблема з низькими зарплатами медсестер (близько 6 тисяч гривень). Губернатор нагадав, що керівник закладу отримує 160 тис. грн. на місяць, тому на місці мають «якось визначитися» з розподілом коштів, а от обласна влада у цей процес не має повноважень втручатися.

Ігор Заіковатий

17 червня, 2021