Борзов пояснив сенс заборон для вінничан

Новини Вінниці / Борзов пояснив сенс заборон для вінничан

На брифінгу ввечері 27 лютого голова Вінницької ОДА Сергій Борзов пояснив, чому вводяться жорсткі заборони для жителів регіону.

Нагадаємо, до 27 березня діє заборона на продаж алкоголю та використовувати особисті дрони, під час комендантської години перебувати на вулицях міста.

«У нас нині період, що вимагає максимальної концентрації уваги, адже ворог досить близько, інколи з`являється серед нас. Потрібна миттєва і адекватна реакція наших бійців. І ми не можемо її гарантувати, якщо, припустимо, напередодні боєць «вживав» алкоголь. Чи автоперегони  по порожніх вулицях Вінниці, адже «простір звільнився» – дуже мало машин на дорогах»… А чи замислились вони над тим, що можуть настати ще більш важчі часи, ніж зараз, і пального для авто не буде взагалі… Треба економити! Ось ми, так би мовити, «примусово стимулюємо» водіїв до цього», - сказав очільник області.

Також очільник області попросив вінницьких рієлторів просять надати інформацію про чоловіків без жінок та дітей, які винаймають квартири на кілька днів.

Борзов нагадав про так званих «сплячих диверсантів» - це люди, які заздалегідь зняли квартири у Вінниці, оселились, й очікували на «свій вихід»: працювати коригувальниками вогню, розставляти мітки, збирати інформацію про дислокацію наших військових.

«Звісно, орендували вони житло через ріелторів, тому керівництво і звертається до усіх спеціалістів з оренди нерухомості: «Якщо у вас збереглися бази даних про оренду житла для одного-двох-трьох чоловіків – будь ласка, надайте нам таку інформацію для ретельної перевірки», - звернувся до ріелторів Сергій Борзов.

Вінничан, які самостійно захищають себе та оточуючих, просять кординувати свої дії з територіальною обороною для унеможливлення сутичок, а ще усіх – не поширювати чутки про нібито появу груп диверсантів. Перевірити інформацію не складно.

Макс Мельник

27 лютого, 2022