Борги вінничан за тепло стрімко зростають: «Вінницяміськтеплоенерго» попереджає про наслідки

Новини Вінниці / Борги вінничан за тепло стрімко зростають: «Вінницяміськтеплоенерго» попереджає про наслідки

Майже 116 мільйонів гривень на 1 квітня містяни боргують КП «Вінницяміськтеплоенерго». У комунальному підприємстві зазначають, що ця сума накопичилася не за період карантину, а через несвідоме ставлення деяких вінничан. Про відключення споживачів з заяві тепловиків не йдеться.

Майже 116 мільйонів гривень на 1 квітня містяни боргують КП «Вінницяміськтеплоенерго». У комунальному підприємстві зазначають, що ця сума накопичилася не за період карантину, а через несвідоме ставлення деяких вінничан. Про відключення споживачів у заяві тепловиків не йдеться.

«Систематична несплата платіжок споживачами призводить до збільшення боргу перед теплопостачальним підприємством і як наслідок – підприємство не матиме повного об`єму коштів для сплати за ресурси, необхідні для надання послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання споживачам», - зазначається у релізі «Вінницяміськтеплоенерго».

Комунальники наголошують, що боржники є ледь не в кожному багатоквартирному будинку. А три багатоповерхівки називають лідерами в антирейтингу. Їх мешканці  боргують за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання майже 600 тисяч гривень. Це будинки за адресами: вул. Грибоєдова, 3,  вул. Жуковського, 10, вул. Пирогова, 73А. «Пальма першості» у мешканців будинку по вул. Грибоєдова, 3 (загальний борг сягає 549 тисяч гривень).

Вінничани ще 9-ти будинків боргують від 400 до 500 тисяч гривень. Вони розташовані за адресами: вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 42, вул. М. Шимка, 32,34, вул. Ватутіна, 32,46,  вул. Шмідта, 34, вул. Пирогова, 59А, вул. I. Бевза, 36, вул. 600-річчя, 40.

А  мешканці 15-х багатоповерхівок накопичили борг від 300 до 400 тисяч гривень. Це будинки  за адресам: вул. Баженова,28, вул. Кн. Коріатовичів, 139, пров. Цегельний, 10,  вул. Немирівське шосе,82, вул. Ширшова, 16,  вул. Некрасова, 23, вул. А. Первозванного, 26, вул. Київська, 44,162А, вул. Академіка Янгеля, 24, вул. П. Тичини, 21,   вул.600-річчя,80, вул. Пирогова,117/А, вул. Келецька, 59, вул. Ю. Клена, 1.

Перелік усіх будинків, де є мешканці, що боргують КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання станом на кінець березня можна знайти за посиланням http://vmte.vn.ua/arrears.html на офіційному сайті підприємства. 

Макс Мельник

1 квітня, 2020