Боксер з Вінниччини Роман Головащенко нокаутом у першому раунді виборов титул UBO International

Новини Вінниці / Боксер з Вінниччини Роман Головащенко нокаутом у першому раунді виборов титул UBO International

У поєдинку із азербайджанцем Таріелем Джафаровим (8-5, 7 КО) 34-річний боксер із Вінниччини Роман Головащенко завоював титул UBO International. Бій відбувся ввечері 8 грудня.

Як повідомляє видання XSport, у ринзі спортсмени змагалися за пояс міжнародного чемпіона за версією Universal Boxing Organization. Роман Головащенко (21-5, 19 КО) не затягував - переміг нокаутом у першому раунді. Для українського спортсмена це було певним поверненням, адже він змагався вперше за два роки.

Нагадаємо, уродженець Немирова Роман Головащенко у професійному боксі з 2007 року. Раніше був чемпіоном світу, Європи та Інтерконтинентальним чемпіоном за різними версіями, виступав у збірній України, має тренерський досвід. У здобутку Романа три пояси Інтерконтинентального чемпіона за версією IBO, пояс чемпіона світу за версією GBC, пояс Інтерконтинентального чемпіона за версією WBC-А, пояс чемпіона Європи за версією IBF.

Він двічі балотувався до Вінницької облради – у 2015-му по мажоритарці від «Батьківщини», а у 2020-му – по списку від ОПЗЖ. Нині є директором ТОВ «Гедеон».