Боєприпаси із військового арсеналу, що під Калинівкою, утилізовуватимуть на полігонах Житомирщини

Новини Вінниці / Боєприпаси із військового арсеналу, що під Калинівкою, утилізовуватимуть на полігонах Житомирщини

Зібрані вибухотехніками снаряди, які розлетілися зі складів під Калинівкою, а також із безпосередньо з самого арсеналу, утилізовуватимуть на військових полігонах у Житомирській області. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валерій Коровій. Таке рішення було прийнято після того, як минулого четверга мешканці Лісової Лисіївки не дозволили підривати боєприпаси поруч зі своїми хатами.

Зібрані вибухотехніками снаряди,які розлетілися зі складів під Калинівкою, а також із безпосередньо з самого арсеналу, утилізовуватимуть  на військових полігонах у Житомирській області. Про це повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. Таке рішення було прийнято після того, як минулого четверга мешканці Лісової Лисіївки не дозволили підривати боєприпаси поруч із своїми хатами.

"Утилізація  боєприпасів з 48-го калинівського арсеналу буде здійснюватися на військових полігонах Міністерства оборони , які розташовані в Бердичеві і Житомирі. Відповідне рішення прийнято минулого тижня, коли приїздив  начальник Генерального штабу Віктор Муженко. На сьогодні працівниками ДСНС вже зібрано більше 3,5 тисяч снарядів . Крім того, після проведених відповідних слідчих дій, почали "зачищати" розкинуті боєприпаси на арсеналі. Їх поки що складують, зрозуміло, що на території арсеналу ніхто підривати не буде . Тому, згідно директиви Генерального штабу, ми шукали площадку , де можна провести утилізацію, яку  знайшли у селі Лісова Лисіївка Калинівського району. Але через заполітизовані дії окремих осіб, цього зробити не вдалося, місцеві мешканці  навіть не хотіли чути, що це безпечно", - підкреслив губернатор.

Нагадаємо, у вечері 26 вересня  на військовому арсеналі, що під Калинівкою, виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Саша Григоровська