Близько 20 відсотків вінничан їздять "зайцем" у громадському транспорті

Новини Вінниці / Близько 20 відсотків вінничан їздять "зайцем" у громадському транспорті

Згідно з даних системи підрахунку пасажирів у вінницькому громадському транспорті, 20 відсотків пасажирів не валідують свій проїзд. Тобто, вінничани не підносять картку до валідатора, чи просто не сплачують.

Згідно з даних системи підрахунку пасажирів у вінницькому громадському транспорті, 20 відсотків пасажирів не валідують свій проїзд. Тобто, вінничани не підносять картку до валідатора і не сплачують в інший спосіб.

Як розповів "Суспільному" директор транспортної компанії Михайло Луценко, дані отримані після місячного моніторингу зі встановленої системи обліку пасажирів у трамваях, тролейбусах та електробусі.

Дана система рахує пасажирів, які заходять і виходять із транспорту, прикладають картки до валідатора. Такі встановили в одному скайвелі, двох трамваях та двох тролейбусах. Розробником пристрою є вінницька компанія. Таких, нині встановлено більше тисячі, як в Україні, так і в Ізраїлі, Польщі, Чехії, Італії.

Як каже директор компанї-розробника Марат Хазін:

“Система працює по оптичному принципу. За допомогою обчислювального блоку і відеозображення, скільки людей зайшло і вийшло на зупинці".

Система обліку у громадському транспорті за місяць роботи на різних маршрутах виявила, що частина пасажирів міста Вінниці не обліковує проїзд та допомагає коригувати і графік руху транспорту підприємства.

“Зараз контролери проводять роз'яснювальну роботу для того, щоб на підставі цих даних потім було відшкодування. Також дані дають змогу вивчити пасажиропотік і перенаправляти транспорт", - зазначив Михайло Луценко.

Тобто, згідно з отриманими даними, на ті маршрути, де відбувається незбіжність, і в ті години, коли це відбувається - направляють контролерів.

За результатами встановлених систем обліку визначатимуть і суму відшкодувань з бюджету Вінницької міської ОТГ за перевезення пільговиків в тому числі.

Фото "Суспільне"