Bloomberg озвучив примарні плани Путіна, для яких він мобілізував сотні тисяч росіян

Новини Вінниці / Bloomberg озвучив примарні плани Путіна, для яких він мобілізував сотні тисяч росіян

В оточенні російського диктатора Владіміра Путіна запевняють, що він все ще не відмовляється від планів захопити значну частину Україну, зокрема Харків та Одесу. У Кремлі сподіваються на мобілізованих. На Луганщину вони вже прибули.

Про це повідомляє Bloomberg.

Деякі люди, близькі до Кремля, вважають, що Росія, зрештою, зможе повернути ініціативу і просунутися далі в Україні, можливо, захопивши ключові міста, включаючи Харків та Одесу, які їй не вдалося захопити досі.

Джерела кажуть, що «в результаті від України залишиться лише уламок її довоєнного стану». Хоча це здається неправдоподібним, враховуючи нещодавні успіхи Києва на полі бою, російські чиновники впевнені, що їхні сили зможуть «завести Україну в глухий кут» і домогтися якогось врегулювання, яке підтвердить хоча б частину їхніх досягнень.

Видання практично кепкує з тверджень своїх джерел, вказуючи на низьку ймовірність того, що «300 тисяч мобілізованих» солдатів, погано навчених та немотивованих, зможуть переламати ситуацію на полі бою. Військові аналітики кажуть, що їх, найімовірніше, вистачить лише на те, щоби ще більше сповільнити просування ЗСУ.

Також у виданні зауважують, що Київ зажадав від своїх союзників більше зброї, включаючи танки, ракети більшої дальності і бойові літаки, але США і Європа досі виявляли обережність у розширенні спектра озброєнь, що поставляються.

Нагадаємо, прориви ЗСУ по двох напрямках на сході у Росії намагаються затьмарити «референдумами».

Олег Верлан

28 вересня, 2022