Бюджетних втрат на 3,2 млн гривень виявили ревізори у Вінницькій лікарні №3

Новини Вінниці / Бюджетних втрат на 3,2 млн гривень виявили ревізори у Вінницькій лікарні №3

У Вінниці аудитори провели ревізію у міській клінічній лікарні №3. Як повідомляють в Управлінні Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області, перевірка стосувалася фінансово-господарської діяльності лікарні із 1 січня 2017 по 31 січня 2020 року. У результаті виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму понад 3,2 млн грн.

У Вінниці аудитори провели ревізію у міській клінічній лікарні №3. Як повідомляють в Управлінні Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області, перевірка стосувалася фінансово-господарської діяльності лікарні із 1 січня 2017 по 31 січня 2020 року. У результаті виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму понад 3,2 млн грн.

Зокрема, за даними Держаудитслужби, майже 2,1 млн грн лікарня втратила через те, що надавала послуги жителям всієї області та інших регіонів за рахунок коштів, отриманих на лікування населення міста Вінниці. При цьому витрат на лікування жителів інших громад ніхто не відшкодовував.

Окрім того, встановлено, що до зайвого використання фінансових ресурсів на суму понад 700 тис. грн призвело завищення підрядною організацією обсягів виконаних будівельних робіт. Виявлено також випадки безпідставного спрямування лікарнею бюджетних коштів на суму 245 тисяч грн на виплату заробітної плати лікарям-інтернам за фактично невідпрацьований час, позаяк ті проходили інтернатуру в інших закладах охорони здоров’я.

За інформацією Держаудитслужби, 140 тисяч грн у лікарні було незаконно витрачено на оплату праці та відрахувань єдиного соціального внеску 11 працівникам - їм виплачували доплати, на які вони не мали права.

Керівництво закладу аудитори попередили про неналежне виконання бюджетного законодавства, головному лікарю надіслали вимогу усунути порушення, а двох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Крім того, про результати ревізії поінформовано Департамент охорони здоров’я Вінницької міської ради. А матеріали передано на розгляд до Вінницького відділу поліції.

Сергій Маламура

14 вересня, 2020