Більшість вінницьких шкіл стануть "дев'ятирічками"

Новини Вінниці / Більшість вінницьких шкіл стануть "дев'ятирічками"

Вінницька міська рада дала офіційну відповідь на петицію щодо підвищення ступеню новозбудованої школи в мікрорайоні Поділля. Під відповідним зверненням підписалося 378 вінничан.

Вінницька міська рада дала офіційну відповідь на петицію щодо підвищення ступеню новозбудованої школи в мікрорайоні Поділля. Під відповідним зверненням підписалося 378 вінничан.

У петиції йшлося, що "така школа в елітному районі і до дев'ятого класу - це не дуже круто".   

У профільному департаменті міської ради, посилаючись на законодавство, зауважили:

"Відповідно до статті 35 ЗУ «Про повну загальну середню освіту» типи закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують:

початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;

гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;

ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

Початкова школа функціонує як окрема юридична особа або як структурний підрозділ гімназії.

Гімназія та ліцей функціонують як окремі юридичні особи.

У Законах «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» визначено модель старшої школи, яка має стати трирічною та профільною. Старша профільна школа (ліцей) має функціонувати як самостійна юридична особа, її проектна потужність має бути розрахована щонайменше на 300 учнів, наявність 4 класів у кожній з паралелей. Норми про утворення окремих юридичних осіб закладів загальної освіти різних типів вступають в дію з 1 вересня 2024 року", - йдеться у відповіді на петицію.

Виходячи з цього, у відповіді також наголосили, що більшість шкіл Вінниці будуть реорганізовані у гімназії – заклади середньої освіти І-ІІ ступеня.

Сергій Маламура

4 червня, 2020