Більшість вінницьких нардепів проголосували за "зелений коридор" на митниці для міністрів, суддів та прокурорів

Новини Вінниці / Більшість вінницьких нардепів проголосували за "зелений коридор" на митниці для міністрів, суддів та прокурорів

«Літня» сесія у парламенті розпочалась ухвалою законопроєкту №3194 президента Влодимир Зеленського «Про внесення змін до Митного кодексу України і зв‘язку  реформою прокуратури і змінами в системі судоустрою Укаїни». Закон прийняли більшістю голосів,  за нього проголосував 301 депутат при мінімально необхідних 226.

«Літня» сесія у парламенті розпочалась ухвалою законопроєкту №3194 президента Володимира Зеленського «Про внесення змін до Митного кодексу України у зв‘язку з реформою прокуратури і змінами в системі судоустрою України». Закон прийняли більшістю голосів,  за нього проголосував 301 депутат при мінімально необхідних 226. Підтримали його і більшість обранців Вінниччини.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Зазначимо, що у пояснювальній записці до законопроєкту наголошувалось, що «ухвалення закону дозволить уточнити чинні найменування вищих органів судової влади і прокуратури, а також назви посад керівників таких органів».

Тобто насамперед мова йде про зміну «вивіски». Відтепер Верховний Суд України називатиметься Верховним Судом; Генеральна прокуратура - Офісом Генерального прокурора.

За таке «перейменування» віддали свої голоси  і шість депутатів Верховної Ради з Вінниччини - Ірина Борзова, Анатолій Драбовський, Максим Пашковський, Геннадій Вацак, Лариса Білозір та Микола Кучер. Петро Юрчишин, з відомих йому одному причин, за законопроєкт не голосував, як і Олега Мейдич, який через хвороби він був відсутній.

Та якщо у більшості народних депутатів законопроєкт не викликав сумнівів, то юристи вже б‘ють на сполох.

Наприклад, провідний спеціаліст кампанії Audit Consulting group "Advice" Віталій Кулаков написав на сторінці спільноти Поради Юриста на Facebook:

«Всі в Україні рівні, але Судді і їх сім'ї стануть "рівніше". 2 червня прийняли зміни до митного кодексу, зміни технічні. Ст 340, 456. Змінили назву - фігурував Верховний Суд України, став - Верховний Суд; була Генеральна Прокурора, став - Офіс Генерального Прокурора. В принципі - це приведення норм у відповідність, все в порядку.

Але мова в цих статтях йде про те, що Судді Верховного Суду, генеральний прокурор, міністри, їх члени сім'ї, які перетинають кордон - не оглядали, їх ручна поклажа не перевіряється. Це робити забороняється! Замість того, щоб всіх українців вирівняти в правах - законодавець навпаки виділяє касту Суддів, Міністрів і т.д., позначаючи Недоторканних людей і їх родичів, кажучи, що вони "рівніше". Президент України цей закон виділив, як невідкладний», - йдеться в його дописі.