«Більше не кажіть, що наша армія не відповідає стандартам НАТО»: Зеленський виступив перед лідерами Альянсу

Новини Вінниці / «Більше не кажіть, що наша армія не відповідає стандартам НАТО»: Зеленський виступив перед лідерами Альянсу

Щодня президент Володимир Зеленський намагається «достукатися» до парламентів та посадовців багатьох країн світу. Сьогодні, промовою він намагався вчергове донести представникам НАТО, що у разі програшу у війні України, наступними жертвами Путіна будуть Грузія, Молдова, а далі країни Балтії та Польща.

Головне з промови:

  • За місяць війни Росія випустила по наших містах більше тисячі різних ракет та зробила сотні авіанальотів. Я вже місяць повторюю одне й те саме: щоб врятувати людей і міста, Україні потрібна військова допомога без обмежень – як без обмежень РФ застосовує проти нас весь свій арсенал.
  • Найстрашніше під час війни – не мати ясних відповідей на запити про допомогу. Я не звинувачую НАТО. Я просто хочу, щоб ви знали – Альянс ще може запобігти смертям українців від російських ударів.
  • Ви можете надати нам 1% від усіх ваших літаків і танків. Системи залпового вогню, протикорабельна зброя, засоби протиповітряної оборони – хіба можна вистояти у такій війні без цього? Таке постачання прямо залежить від політичного рішення НАТО. Тож, коли все це нарешті буде, це дасть нам, так само як і вам, 100% безпеки.
  • Єдине, що я вимагаю, – більше ніколи не говоріть нам, що наша армія не відповідає стандартам НАТО.
  • Ми показали, як багато ми можемо дати загальній безпеці в Європі та світі. НАТО ще належить показати, що Альянс може зробити для порятунку людей.

У відповідь Зеленському порадили триматися...

Олег Верлан

24 березня, 2022