Біля Вінницької ОДА батьки з дітьми мітингували проти дистанційного навчання

Новини Вінниці / Біля Вінницької ОДА батьки з дітьми мітингували проти дистанційного навчання

У Вінниці жінки та діти протестували проти дистанційного навчання. Мітингувальники зібрались під стінами ОДА з плакатами «Хочу до школи?» і запитанням «Вчителі, ви з нами?»

У Вінниці батьки та їхні діти протестюють проти дистанційного навчання. Деякі з активістів прийшли на акцію протесту із зовсім маленькими дітками без жодних засобів індивідуального захисту. Протестувальники тримали в руках плакати «Хочу до школи?», «Вчителі, ви з нами?», «Руки геть від освіти», «Ми проти онлайн навчання».

Організатор акції О. Громова зазначила, що дізналася про те, що українські блогери пропонують провести акцію щодо підтримки «звичайного» режиму навчання, тому вирішила організувати таку ж акцію у Вінниці. Дозвіл на проведення санкціонованого заходу виписано на її ім‘я.

Жінка розповіла, що вона  – написала своїм рідним та знайомим, тож змогла зібрати близько сотні прихильників. Вони скандували «Діти – наше майбутнє!» та «Руки геть від освіти».

Акція протесту тривала близько години. Впродовж неї збирали підписи під зверненням, в якому зокрема йдеться:

«Звертаємось до Вас від імені батьків та учнів шкіл, до Вашої людяності і здорового глузду. Зупиніть процес дистанційного навчання  на 2020/2021 навчальний рік. Дайте можливість дітям та учням навчатися в школі».

Звернення адресовано Президенту України, прем‘єр-міністру України, Міністру освіти і науки України і начальнику освіти регіону.

Також в папері, який доволі активно підписували пристуні, згадувалося про міського голову Сергія Моргунова. Заяву з підписами до «начальника освіти регіону» та мера міста організатори пообіцяли передати особисто, а от іншим адресатам відправити поштою.

Зазначимо, що днями головний санітарний лікар Віктор Ляшко пообіцяв, що новий навчальний рік в Україні буде проходити в звичайному режимі. Правда, зважаючи на епідемічну ситуацію, в окремих районах, які будуть визначені, як «червона зона» по захворюваності коронавірусом, можливі виключення.

Новини Вінниці / Біля Вінницької ОДА батьки з дітьми мітингували проти дистанційного навчанняНовини Вінниці / Біля Вінницької ОДА батьки з дітьми мітингували проти дистанційного навчанняНовини Вінниці / Біля Вінницької ОДА батьки з дітьми мітингували проти дистанційного навчання
Марина Карабай

22 липня, 2020