Біля супермаркету у Вінниці встановили «камеру схову» для собак

Новини Вінниці / Біля супермаркету у Вінниці встановили «камеру схову» для собак

У Вінниці з’явилася перша «парковка» для домашніх тварин. Її облаштували поблизу супермаркету «Сільпо», що на розі вулиць Воїнів-Інтернаціоналістів і Келецкої. Можливо, вона стане зручною для вінничан, які йдуть за продуктами із улюбленцями і тепер мають, де їх залишити.

У Вінниці з’явилася перша «парковка» для домашніх тварин. Її облаштували поблизу супермаркету «Сільпо», що на розі вулиць Воїнів-Інтернаціоналістів і Келецкої. Можливо, вона стане зручною для вінничан, які йдуть за продуктами зі своїми улюбленцями: тепер мають, де їх залишити.

Майже у всіх магазинах вказують, що вхід з тваринами заборонений. Зазвичай домашніх улюбленців прив’язують поруч та залишають на час відвідання торговельного закладу…

Про новацію у Facebook написав вінничанин Володимир Бєлов. «Камера схову», або «парковка для питомців», як вказав автор повідомлення, є двохярусною з окремими боксами. Аналоги вже існують біля магазинів на столичній Оболоні. Подібна практика залишати собак у таких домівках доволі розповсюджена в Європі, зокрема Фінляндії чи Норвегії.

Втім, аналізуючи фото вінницького «місця», чоловік вказує, що собака, якого там залишили, не дуже радий такому «житлу», до того ж на морозі. Слід додати й інший фактор. Інколи песики «ворогують» між собою і доволі голосно. Тож сусідство не бажане.

До того ж біля великих магазинів завжди багато собак-«безхатченків», які теж не дуже раді «конкуренції» на «їхній» території. Проте через певний час стане зрозуміло, наскільки такі бокси будуть користуватися попитом серед відвідувачів супермаркету.   

Фото з Facebook

Олег Верлан

9 січня, 2020