Біля набережної Південного Бугу у Вінниці у воді помітили великі плями. Екологи відібрали проби

Новини Вінниці / Біля набережної Південного Бугу у Вінниці у воді помітили великі плями. Екологи відібрали проби

Фахівці Державної екологічної інспекції (ДЕІ) у Вінницькій області відібрали проби в води у Південному Бузі та притоці Тяжилівці через виявлені у воді плями. Що саме забруднило річку, наразі не відомо.

«22 листопада 2021 року надійшло повідомлення про забруднення річки Південний Буг, а саме великої плями біля пабу «Вінницька реберня». Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Вінницькій області був здійснений оперативний виїзд мобільною лабораторією для детального вивчення ситуації», - зазначається на сайті відомства.

Спеціалістами відділу обстежено узбережжя річки Південний Буг на ділянці від Київського мосту до набережної Рошен та здійснено відбір проб поверхневої води для визначення вмісту забруднюючих речовин.

Відбирали воду для досліджень у річці Південний Буг біля Київського мосту, пабу «Вінницька реберня», Центрального мосту та на набережній Рошен, а також у р. Тяжилівка перед впадінням у р. Південний Буг.

«Під час обстеження зазначеної ділянки річки поодинокі маслянисті плями спостерігались біля пабу «Вінницька реберня» та велике скупчення плям біля Центрального мосту. В інших місцях маслянистих плям не спостерігалось.

Наразі проводиться інструментально-лабораторне дослідження відібраних проб води на вміст основних забруднюючих речовин, концентрація яких нормується для водойм господарсько-побутового призначення», - вказують в інспекції.

Про результати дослідження у ДЕІ обіцяли повідомити додатково.