Біля колишнього готелю «Савой» у центрі Вінниці провалилася бруківка

Новини Вінниці / Біля колишнього готелю «Савой» у центрі Вінниці провалилася бруківка

На головній вулиці Вінниці провалилася бруківка. Провалля утворилося біля готелю «Савой», куди планує переїхати Вінницький апеляційний адміністративний суд. Його вінничани могли бачити у неділю після святкування Дня міста. Адже огорожу навколо будівлі прибирали у зв’язку із святкуванням 655 річниці міста та приїздом перших осіб держави. До вечора пошкоджене місце уже прикрили.

На головній вулиці Вінниці провалилася бруківка. Провалля утворилося біля готелю «Савой», куди планує переїхати Вінницький апеляційний адміністративний суд. Його вінничани могли бачити у неділю після святкування Дня міста. Адже огорожу навколо будівлі прибирали у зв’язку із  святкуванням 655-ї річниці міста та приїздом перших осіб держави. До вечора пошкоджене місце уже прикрили.

«Проводили зовнішні роботи щодо електропостачання, і потрібно було зняти плитку... Все це буде усунено в найкоротший термін. Це мали зробити раніше, однак через дощ не встигли», - пояснила NaПарижі прес-секретар ВААС Інга Гаврилюк.

Нині у пам’ятці архітектури тривають ремонтні та реставраційні роботи.

Нагадаємо, будівля колишнього готелю «Савой» - історична для Вінниці. Адже на початку ХХ сторіччя цей будинок у місті був першим 6-поверховим. Перші водогін, каналізація та електропостачання і навіть ліфт з’явилися теж саме там. З 2011 року будинок знаходиться у розпорядженні Вінницького апеляційного адміністративного суду. З 2012 року тут почалися ремонтні та протиаварійні роботи. Активна фаза робіт триває два останні роки.

Раніше NaПарижі повідомляв, що навесні вінницьким ЗМІ показали, що вже зроблено всередині колишнього готелю «Савой» у Вінниці.

Нагадаємо, демонтаж огорожі виявив пошкодження вінницької «перлини».

 

Катерина Горбатюк

10 вересня, 2018