Біля Гнівані на Вінниччині горить "львівське" сміття

Новини Вінниці / Біля Гнівані на Вінниччині горить "львівське" сміття

Біля Гнівані на Вінниччині у же кілька днів тліє сміття і задимлює навколишні села. Про це люди пишуть у соцмережах. Розповідають, що сміття привезене зі Львова. Староста Могилівки - села, біля якого горять смітники, Юій Мельник зазначає, що проблема дійсно є, і пропонує варіант вирішення.

Біля Гнівані на Вінниччині у же кілька днів тліє сміття і задимлює навколишні села. Про це люди пишуть у соцмережах. Розповідають, що сміття привезене зі Львова. Староста Могилівки - села, біля якого горять смітники, Юрій Мельник зазначає, що проблема дійсно є, і пропонує варіант вирішення.

"Як староста, прийняв десятки дзвінків, в тому числі декількох депутатів, прочитав усі коментарі. Дякую за таку бурхливу реакцію. Радію, що в обох селах та в місті Гнівані сотні не байдужих людей. В результаті спілкування з мешканцями громади сформувалась колективна думка що сміття, яке знаходиться назовні, необхідно розрівняти та просипати достатнім шаром грунту...", - пише Ю.Мельник, але визнає, що це буде тільки тимчасовим рішенням. Надалі відходи потрібно вивозити.

"Для цього необхідно дозвіл слідчого, який веде справу. Завтра цим займусь та виїду до Головного управління Нацполіції у Вінницькій області. Думаю, що таку постанову слідчий може винести. Буду також клопотати про прискорення розслідування справи. Щодо повного вивезення "львівського сміття" усі разом будемо тиснути на тих, хто винен в його незаконному завезенні в громаду та спробі приховати сліди злочину", - пише Ю.Мельник.

Сергій Маламура

17 серпня, 2020