Безсмертний: «Росія готує ескалацію в Білорусі, в напрямку Мінська йде військова техніка»

Новини Вінниці / Безсмертний: «Росія готує ескалацію в Білорусі, в напрямку Мінська йде військова техніка»

У Білорусі можливий сценарій військової ескалації з боку Росії. Вірогідність такого сценарію у разі, якщо Володимир Путін введе війська для встановлення контролю в країні, вважає вкрай високою ексвіцепремє’р та посол України в Білорусі (2010-2011) Роман Безсмертний, якого жартома називають «вінницьким зятем» через родинні зв’язки.

У Білорусі можливий сценарій військової ескалації з боку Росії. Вірогідність такого сценарію у разі, якщо Володимир Путін введе війська для встановлення контролю в країні, вважає вкрай високою ексвіцепремє’р та посол України в Білорусі (2010-2011) Роман Безсмертний, якого жартома називають «вінницьким зятем» через родинні зв’язки у нашому місті.

У коментарі Obozrevatel Роман Безсмертний зазначив, що початок військової ескалації в Білорусі – питання часу. За його джерелами, Росія вже почала нарощувати військову присутність усередині сусідньої країни.

«Уже дві доби в напрямку Мінська йдуть колони військової техніки і особового складу. Казарми, які були звільнені, тому що Лукашенку, бачите, треба було прикрити західні кордони, вони звільнялися насправді під російський спецназ і військові частини РФ. Там уже наявні російські війська», – розповів дипломат.

Він вважає, що війна для Путіна є одним з інструментів зовнішньої політики.

«Якщо буде зберігатися статус-кво і опозиція фактично не буде на себе перебирати владу, то я кажу – гарантовано, це проявиться до кінця поточного тижня», – додав Безсмертний.

Макс Мельник

20 серпня, 2020