Безбар'єрна вистава: у Вінниці вперше в одному спектаклі зійдуться танцівниці на візках, вінничани із вадами слуху та зору

Новини Вінниці / Безбар'єрна  вистава: у Вінниці вперше в одному спектаклі зійдуться танцівниці на візках, вінничани із вадами слуху та зору

Менш ніж за 20 днів в театрі Садовського відбудеться прем'єра першої у Вінниці інклюзивної вистави "Пори року або Yes, I can". На одній сцені неймовірне дійство покажуть більше ста учасників. Зокрема п'ять дівчат на інвалідних візках, люди з вадами зору та слуху, поряд із ними виступатимуть професійний танцюристи та вокалісти.

Менш ніж за 20 днів в облмуздрамтеатрі ім. Садовського відбудеться прем'єра першої у Вінниці інклюзивної вистави "Пори року або Yes, I can". На одній сцені неймовірне дійство покажуть більше ста учасників. Зокрема, п'ять дівчат на інвалідних візках, люди з вадами зору та слуху, поряд із ними виступатимуть професійний танцюристи та вокалісти.
За словами тренера Тетяни Чистякової, яка займається із учасниками майбутнього спектаклю, дійство заставить повірити в себе, майбутнє і життя. Вистава, під час якої за допомогою танцю, музики та співу вінничани покажуть усі пори року, ще раз доводить театральне мистецтво під силу кожному. 

"Ми вирішили зробити щось цікаве і показати, як можуть на одній сцені виступати люди  з інвалідністю, з вадами зору та слуху , а також професіонали. Виставою ще раз показуємо, що українське суспільство, особливо вінничани розуміють, що ми всі рівні.  Деколи люди мріють про щось, але від хочу до можу проходить ціле життя. Інколи якщо виникають труднощі, депресія, то закрадається думка, яке не цікаве життя. А коли приходиш на спектакль, у якому люди на візках попри всі труднощі  танцюють, співають, то з'являється  стимул і натхнення повірити в себе", - каже Тетяна Чистякова. 

Особлива вистава у Вінниці відбудеться 18 лютого о 18.00 у театрі Садовського. Ціна квитка, можна сказати символічна, 50 гривень.
Подальші плани в організаторів спектаклю амбітні, зокрема турне містами України. Перше запрошення уже отримали від Хмельницького.

Катерина ГОРБАТЮК