Без Толстого і Пушкіна на аншлагах: у Вінниці планують упорядкувати зовнішній вигляд будівель

Новини Вінниці / Без Толстого і Пушкіна на аншлагах: у Вінниці планують упорядкувати зовнішній вигляд будівель

Вінничани пам’ятають, як ще через 10-15 років після офіційного перейменування на вулиці Соборній подекуди зустрічали «раритетні» аншлаги зі згадкою про Леніна. Аби нині остаточно забути про неактуальні назви, на засіданні виконком ухвалили проєкт рішення Вінницької міськради щодо наведення ладу на фасадах будівель громади, а саме оновленні вивісок після перейменуванням вулиць.

Планують також упорядкувати зовнішній вигляд споруд, вулиць для збереження історико-культурного середовища та створення сучасного інформаційного простору у відповідності до правил, які прийнято ще у 2019-му.

Правила передбачають стандарт і є обов’язковими при розміщенні вивісок і табличок на будівлях, будинках, спорудах та інших елементах міського середовища, об’єктах благоустрою незалежно від форм власності.

«Щоб справа не доходила до демонтажу, рекомендуємо підприємцям, які вперше встановлюють рекламні чи комерційні конструкції заздалегідь звертатися до фахівців департаменту архітектури та містобудування», – зазначив головний архітектор Вінниці Євген Совінський.

Всім нададуть інформацію щодо стандартів. Як у школі за радянських часів. За його словами, процес вже триває по вулиці Пирогова. Наступною буде Келецька, для якої теж розроблено комплексні схеми. Далі – проспект Космонавтів.

Олеся Рудницька

8 серпня, 2023