Без нічної служби на Різдво: на Вінниччині з духовенством погодили час для богослужінь

Новини Вінниці / Без нічної служби на Різдво: на Вінниччині з духовенством погодили час для богослужінь

Комендантську годину 6-7 січня не скасовуватимуть. Тому про нічну службу у храмах і мови бути не може. Вечерню завершать о 23-ій годині, а ранкову розпочнуть о 6-ій.

Як повідомили у поліції Вінницької області, 4 січня відбулась міжвідомча нарада представників військової адміністрації та правоохоронців Вінниччини з членами ради церков та релігійних об’єднань, щодо дотримання обмежень воєнного стану під час проведення богослужінь з нагоди Різдвяних свят.

«Під час зустрічі представники силових структур та релігійних громад узгодили питання взаємодії усіх відомств щодо забезпечення публічної безпеки під час відзначення Різдва Христового. Учасники розуміють бажання вірян взяти участь у заходах, однак, встановлені рішенням начальника обласної військової адміністрації обмеження не скасовуються.

Комендантська година з 00.00 до 05.00 не змінюватиметься. Саме тому, 6 та 7 січня служба триватиме з 06.00 до 23.00. При оголошенні сповіщення про повітряну тривогу, всі учасники заходів зобов’язані переміститись в найближчі укриття», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці наголосили на важливості дотримання обмежень. Такі заходи націлені на безпеку городян та можливість виконання правоохоронцями поставлених завдань.

Під час Різдвяних свят правоохоронці чергуватимуть поблизу храмів, де відбуватимуться богослужіння.

Макс Мельник

4 січня, 2023