«Беру з собою: три гільзи, підпис цифровий… і суфлер Семочка»: журналіст з Вінниччини «поетично» залишає ZIK після того, як канал дістався Медведчуку

Новини Вінниці / «Беру з собою: три гільзи, підпис цифровий… і суфлер Семочка»: журналіст з Вінниччини «поетично» залишає ZIK після того, як канал дістався Медведчуку

Ціла низка ТОП-менеджерів та відомих ведучих і журналістів заявили, що залишають телеканал ZIK після того, як його придбав кум Путіна Віктор Медведчук через свого соратника Тараса Козака. Зокрема, одним з перших про те, що йде з каналу заявив шеф-редактор новин вінничанин Роман Недзельський:

Ціла низка ТОП-менеджерів та відомих ведучих і журналістів заявили, що залишають телеканал ZIK після того, як його придбав кум Путіна Віктор Медведчук через свого соратника Тараса Козака. Зокрема, одним з перших про те, що йде з каналу заявив шеф-редактор новин вінничанин Роман Недзельський:   

«Офіційно – телеканал ZIK тепер належить Медведчуку. А я – завтра видаю в ефір останній випуск тижневика “Деталі” і йду шукати роботу. Я багато разів спростовував інформацію про продаж каналу раніше, бо офіційно керував каналом менеджмент Петра Димінського. З цими людьми у мене були домовленості про невтручання в новини і тижневик, і я дякую, що цих домовленостей було дотримано. Ми могли робити новини і підсумкову програму так, як бачила їх редакція», – написав Роман Недзельський у Facebook ще 14 червня.

Про те, що не працюватиме далі на каналі Медведчука оголосив ще один вінничанин – журналіст програми «Стежками війни» Олександр Мамай. Зробив він це також у соцмережі, але у доволі оригінальній – поетичній формі:

«Я міг би вийти на Майдан,

Підняти транспарант над головою:

«Ви під…си, а я - Д’Артаньян,

Бо не йдете з каналу ви зі мною»

Але не буду.

Бо клуб любителів біленьких комірців,

Які відстібуються і перуться,

Вже переповнений і так.

А я іду, беру з собою:

Три гільзи, підпис цифровий до всіх реєстрів і суфлер Семочка

Зустрінемось десь там»

«Коли дізнався, що телеканал придбав Медведчук – вирішив для себе йти з ZIKу. Для мене це рішення болюче, адже програму «Стежками війни» я любив надзвичайно. Це була одна з двох в Україні регулярних телепрограм військового спрямування з елементами розслідування. Йдеться про «Стежками війни» і «Донбас реалії». Але «радіосвободівська» програма - більше про соціалку та сам Донбас, а "Стежки" - про Донбас, військо і озброєння. Поєднання розслідувань і військової тематики – то моє. Однозначно», - розповів Олександр у коментарі NаПарижі.

Всі свої емоції, каже журналіст, своєрідну рефлексію на цю подію і на хайп довкола цього у Фейсбуці він вирішив висловити у формі «ліричного коротенького твору»:

«Грубого, різкого і правдивого. Там усе, що я хотів би сказати на цю тему. Ні більше, і ні менше».

Олександр Мамай зізнається: єдине, за що йому соромно за весь час роботи на телеканалі – це скандальне інтерв’ю, а точніше – «пародія на інтерв’ю» із колишнім першим заступником голови зовнішньої розвідки України Сергієм Семочком, де гість ледве міг прочитати зі суфлера заздалегідь написаний текст.   

«Окрім відповідей на запитання, Семочко мав ще заздалегідь заготовлену міні-промову, яку читав із суфлера. І ось ця річ «суфлер Семочка» стала вже певний ярликом, який асоціюється із всіляким, як люблять говорити у Фейсбуці «носії білих комірців», «черговим пробиванням дна», - каже Олександр Мамай.

За словами журналіста, подальша доля проекту «Стежками війни» наразі невідома, але ті програми, що вже відзняті і які зараз готуються, обов’язково мають вийти в ефір. Про свої плани щодо роботи Олександр наразі не повідомляє, зате запрошує переглянути його канал на YouTube, де каже, також досліджуватиме тему «оборонки», а також – «науки, космосу та майбутнього».