Bellingcat та WSJ: серед отруєних учасників російсько-українських переговорів був Роман Абрамович

Новини Вінниці / Bellingcat та WSJ: серед отруєних учасників російсько-українських переговорів був Роман Абрамович

Проєкт розслідувань Bellingcat повідомив у твіттері, що підтверджує інформацію про те, що у кількох учасників переговорів Росії та України, що проходили 3 березня, були симптоми отруєння, схожі на симптоми при застосуванні хімічної зброї.

Загалом, за даними Bellingcat, такі симптоми в ніч на 4 березня мали три учасники переговорів, у тому числі бізнесмен Роман Абрамович.

Учасники переговорів скаржилися на запалення шкірних покривів і слизової оболонки очей, а також різкий біль в очах, що не проходив кілька годин.

Bellingcat пише, що переговори проходили на українській території, не уточнюючи подробиць.

The Wall Street Journal у свою чергу повідомляє, що Абрамович та ще двоє учасників переговорів, зокрема Рустем Умєров, відчули себе погано після переговорів у Києві.

Нагадаємо, що сьогодні Умєров назвав фейком своє отруєння, зазначивши, що почувається задовільно.

Також, за даними WSJ, Абрамович у Києві також зустрічався із президентом України Володимиром Зеленським, у якого симптомів отруєння не зафіксовано.

Представники української сторони, пише WSJ, пов'язали отруєння зі спробою деяких сил у Кремлі зірвати мирні переговори. Джерело, близьке до Абрамовича, заявило виданню, що не знає, хто стоїть за спробою отруєння.

Олег Верлан

28 березня, 2022