«Бавовна» у російських Клинцях: кадри наслідків ударів по військовій частині суперечать словам губернатора Брянщини

Новини Вінниці / «Бавовна» у російських Клинцях: кадри наслідків ударів по військовій частині суперечать словам губернатора Брянщини

У російських пабліках з'явилося відео з місця сьогоднішнього вибуху в місті Клинці Брянської області РФ. На ньому видно величезну вирву і перевернуту бронемашину. Кадри суперечать словам російського губернатора про те, що ракету збила ППО, і жодних пошкоджень немає.

Ранком 13 грудня губернатор Брянщини Богомаз повідомив, що ЗСУ завдали удару по місту Клинці, але ППО нібито збило українську ракету – ніхто і нічого не постраждало. За кілька часів з’явилось відео з місця подій, яке ставить під сумнів слова очільника російського регіону.

Вирва на відео може свідчити про те, що боєприпас здетонував уже на землі. Також вибуховою хвилею ймовірно перевернуло бронемашину. На відео видно й іншу гусеничну техніку.

Zerkalo.io з посиланням на OSINT-розслідувачів повідомляє, що удар припав на стоянку військової техніки (можливо, несправної) Міноборони РФ. Зокрема, за даними видання, на відео видно інженерну бронемашину та установку для розмінування УР-77.

Російська ППО, ймовірно, все ж працювала – у міському телеграм-каналі вранці 13 грудня публікували відео зі звуком, схожим на звук пуску зенітної ракети.

Зазначимо, Клинці – друге за величиною місто в Брянській області. Воно розташоване за 160 км від українського кордону. Там є одна з військових баз, на яких Росія накопичувала бронетехніку перед вторгненням в Україну.

Олег Верлан

13 грудня, 2022