«Бавовна» у Росії: у Брянську влучили у військовий завод, а у Шойгу визнали, що більшість дронів ППО «пропустила»

Новини Вінниці / «Бавовна» у Росії: у Брянську влучили у військовий завод, а у Шойгу визнали, що більшість дронів ППО «пропустила»

Українські захисники цієї ночі атакували військові об'єкти на території Росії. Найгучніше було у Брянську, де під удар потрапив завод.

У ніч з 29 на 30 грудня Сили безпеки і оборони України завдали потужного удару по військових об’єктах на території РФ. Всього в атаці брало участь понад 70 безпілотників різних типів. Про кілдькість неофіційно сказали в українських спецслужбах.

Найгучніше було в Брянську, де група безпілотників атакувала завод «Кремній Ел». Це один із найбільших виробників електроніки для російської воєнної техніки. Зокрема, для ракет великої дальності та систем ППО «Панцир».

Також відомо про «бавовну» на кількох військових об’єктах в Бєлгороді, Тулі, Твері, Москві.

У спецслужбах не приховують, що російська ППО змогла збити певну частину українських БпЛА, але значна кількість з них ефективно спрацювала по цілях. Приміром, у Бєлгороді місцеві телеграм-канали відверто публікували кадри «прильотів» з додаванням ненормативної лексики тих, хто їх знімав. Хоча деякі доволі схвально ставились до вибухів, адже розуміли, що це помста за тривале нищення сусіднього українського Харкова.

«На відміну від російських терористичних ударів по території України, Сили безпеки та оборони України завдавали удари виключно по військових об'єктах ворога», - уточнили джерела в українських спецслужбах.

Офіційні російські органи не відрізняються оригінальністю. В них завжди  «все збито». під ранок 30 грудня російське Міноборони відзвітувало про «відбиту» атаку. У Шойгу заявили, що збили аж 32 дрони, а ППО нібито працювала у Брянській, Орловській, Курській та Московській областях.

Якщо припустити, що росіяни насправді збили 32 з понад 70 дронів, то їхня ППО «пропустила» більшість БпЛА.  

Олег Верлан

30 грудня, 2023