«Бавовна» у Донецьку сталась під час наради по Авдіївці: прилетіло у кабінет, де зібрались офіцери

Новини Вінниці / «Бавовна» у Донецьку сталась під час наради по Авдіївці: прилетіло у кабінет, де зібрались офіцери

Вчора, 29 січня, до 10 ракет прилетіли до Калінінського району Донецьку. Окупаційна влада повідомили про загибель трьох цивільних, а телеграм-канали розповіли, що загинуло більше 20 російських військових. Причому, переважно офіцери, які були присутні на нараді, присвяченій ситуації в Авдіївці.

Джерела ТГ-каналу «Кремлевская табакерка» вказують, що перед «президентськими» виборами Путін хоче похизуватись трофеями з підвалів Авдіївського коксохіму, а саме зразками західної техніки. Тому Кремль поставив перед загарбницькими військами завдання до кінця лютого захопити місто і завод. Ідея полягає у тому, аби диктатор міг заявити про перевагу російської зброї над НАТівською. Для цієї мети засобів і ресурсів РФ не жаліє.

Вчора у Донецька була запланована нарада, на якій мали обговорювати подальші плани щодо операції. Саме це місце, як пишуть у телеграм-каналі, стало однією з мішеней. Інша – палац спорту «Дружба» у Донецьку, де зібрали військові резерви.

По ракетам працювали ППО та системи РЕБ. Однак, більшість ракет влучила безпосередньо по цілям. Щодо першої, то джерела російського каналу повідомляють про загибель 7 офіцерів та трьох поранених і одного неушкодженого. Ракета нібито прилетіла точно у ціль – у кабінет, де вони радились. Ще дві ракети – поруч з будівлею. Протиповітряний захист не уберіг і палац спорту. Загалом по двом об’єктам загинуло 24 військових, поранено майже 30.

Нібито серед окупантів почались розборки, шукають «кротів» та тих, хто не зміг протидіяти влучанням. За їхньою інформацію, два військових ППО зникли.

Наразі офіційної інформації по цій операції не надходило.

Олег Верлан

30 січня, 2024