Банк з декількома відділеннями у Вінниці НАЗК визнало спонсором війни

Новини Вінниці / Банк з декількома відділеннями у Вінниці НАЗК визнало спонсором війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни за продовження роботи банку в Росії та офіційне визнання так званих «ДНР» та «ЛНР».

Про це повідомляє НАЗК.

В агентстві зазначають, що до російського бюджету у 2022 році Raiffeisen заплатив у 4,8 разів більше, ніж за весь довоєнний рік - 559 млн євро. Це дорівнює вартості близько 95 ракет «Калібр», якими держава-терорист регулярно обстрілює мирні українські міста.

Національний банк України констатує відсутність прогресу на шляху ухвалення рішень щодо виходу банку з російського ринку.

Зокрема, Raiffeisen не лише офіційно визнає так звані «ДНР» та «ЛНР» через своє російське представництво, а й надає вигідні умови кредитування російським окупантам (кредитні канікули та пільгові кредити), фактично винагороджуючи російських військових за їхні воєнні злочини.

Окрім того, банк підіграє російській пропаганді, називаючи війну «спеціальною військовою операцією».

У НАЗК наголосили, що таким чином, усі ці факти та продовження операцій Raiffeisen Bank у Росії означають пряму підтримку та спонсорування тероризму.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що австрійський Raiffeisen Bank International більше половини свого прибутку минулого року заробив на території Росії, з ринку якої він нібито збирається піти після вторгнення в Україну. Окрім того, банк Raiffeisen протягом тривалого часу обслуговував фіктивну компанію на Кіпрі, яка контролювалася російськими олігархами Аркадієм та Борисом Ротенбергами.

У Вінниці відділення банку розташовані у центрі міста, на Замості та Вишенці.  

Олег Верлан

23 березня, 2023