Багатодітна сім'я з Вінниччини взяла на виховання вже третю дитину: дівчинка одразу стала рідною

Новини Вінниці / Багатодітна сім'я з Вінниччини взяла на виховання вже третю дитину: дівчинка одразу стала рідною

Вінницька багатодітна родина Житників, у якій вже є мають п'ятеро біологічних дітей, взяла на виховання третю дитину. Адже хочуть дарувати любов та турботу іншим дітям.

Вінницька багатодітна родина Житників, у якій вже є п'ятеро біологічних дітей, взяла на виховання дитину. Адже хочуть дарувати любов та турботу іншим дітям.

Як повідомили у "Суспільному" у родині Віталія та Оксани Житник, вони з дітьми живуть разом, окрім найстаршої доньки. Вона одружилася і переїхала до Польщі.

Віталій та Оксана розповідають, що взяти до своєї родини прийомних дітей було їхнім спільним бажанням. Наприклад, дворічну Вікторію в родину Житників взяли декілька днів тому. Зараз вона потроху звикає до обіймів і поцілунків членів своєї нової родини.

"Вона тільки прийшла, вже рідною стала", - розповідає Марія Житник.

Марійка в родині Житник давно. Дівчинка навчається у 7 класі. Каже, до прийомних дітей батьків не ревнує. Братів і сестричок любить однаково сильно.

"Мені дуже приємно, що в мене багато братиків і сестричок", - додає дівчинка.  

Аби згуртувати родину, вони все роблять разом: проводять час біля каміна, грають у настільні ігри, разом накривають на стіл.

Начальниця міської служби у справах дітей Людмила Шафранська, каже, що родини, які беруть прийомних дітей на виховання, отримують соціальну допомогу: на кожну дитину виплачують 2,5 прожиткових мінімумів.

Наразі у Вінниці 235 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Цього року такий статус набули 28 дітей.

Всього в місті 18 прийомних сімей, у яких виховуються 21 дитина. Цього року у Вінниці створено три прийомні родини, до яких влаштовано четверо дітей. Житники кажуть, хотіли б взяти на виховання ще дітей, але поки не мають куди.