Автоматизовану систему оплати проїзду у Вінниці оскаржують в апеляційному адмінсуді

Новини Вінниці / Автоматизовану систему оплати проїзду у Вінниці оскаржують в апеляційному адмінсуді

Сьогодні у Сьомому апеляційному адміністративному суді у Вінниці розглядали апеляційну скаргу противників введення у місті автоматизованої системи розрахунку за проїзд в громадському транспорті.

Сьогодні у Сьомому апеляційному адміністративному суді у Вінниці розглядали апеляційну скаргу противників введення у місті автоматизованої системи розрахунку за проїзд в громадському транспорті.

Позивачі оскаржують рішення Вінницького окружного адмінсуду від 23 липня, яким їм було відмовлено у задоволенні позову до міськради про скасування нововведень у транспорті.

Як повідомляють у пресслужбі суду, наразі у слуханнях оголошено перерву до 10 грудня.

Нагадаємо, в окружному адмінсуді позивачі вимагали "визнати дії Вінницької міської ради та КП "Вінницякартсервіс" щодо вимоги обов`язкової реєстрації в АСООП; щодо скасування права на пільговий проїзд немешканцям м. Вінниці; щодо обмеження кількості поїздок для пільгових категорій громадян; щодо пропозиції викупати у КП "Вінницякартсервіс" персональні смарт-картки головами ОТГ та компенсувати витрати; щодо примусу пільговиків купувати за свій кошт білет та відшкодування оплати пільговикам за куплений білет відповідним місцевим бюджетом; щодо погрози накладення штрафу пільговикам - громадянам України, які здійснюють пільговий проїзд у міському транспорті м. Вінниці без реєстрації е-квитка; щодо плану введення тільки безготівкового розрахунку; щодо підняття плати за транспортну послугу при готівковому розрахунку з водієм - протиправними та заборонити вчиняти такі дії".

Противники автоматизованої системи розрахунків також хотіли, аби міськрада скасувала відповідні свої рішення.

"Зобов`язати Вінницьку міську раду забезпечити громадянам, що мають право на пільговий проїзд, здійснювати це право за раніше встановленою формою - по пред`явленню паперового посвідчення чи купівлі безпосередньо у перевізника КП "Вінницька транспортна компанія" учнівського чи студентського квитка, без реєстрації в АСООП, без отримання смарт-картки та незалежно від місця проживання та/або реєстрації; визнати, що громадяни мають право користуватися пільгами, встановленими державою, зокрема пільгою на безоплатний проїзд без делегування права органам місцевого самоврядування, за державний кошт на всій території України; визнати, що право позивача, що не має права на пільги, самому обирати спосіб оплати за транспортну послугу, - готівкою чи безготівково, - належить виключно споживачу", - йшлося у позовних вимогах.

Окружний адміністративний у липні відмовив позивачам у задоволені адміністративного позову. Тепер слово за апеляційною інстанцією.

Сергій Маламура

26 листопада, 2020