Авіаційну ескадрилью для Сил спеціальних операцій створили у Гавришівці під Вінницею

Новини Вінниці / Авіаційну ескадрилью для Сил спеціальних операцій створили у Гавришівці під Вінницею

У Гавришівці під Вінницею створено 35-ту змішану авіаційну ескадрилью для оперативного повітряного забезпечення діяльності Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Про це йдеться у повідомленні порталу Ukrainian Military Pages.

У Гавришівці під Вінницею створено 35-ту змішану авіаційну ескадрилью для оперативного повітряного забезпечення діяльності Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Про це повідомляє пресцентр Командування Повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що ескадрилья буде підпорядкована 456-й бригаді транспортної авіації та оперативно підпорядковується командуванню Сил спеціальних операцій. Ескадрилья побудована за стандартами НАТО, близько 80% її чисельності складають військові 456-ї бригади, що дислокується у Гавришівці.

«Починаючи з 2015 року в нас сформована нова структура – Сили спеціальних операцій, які створювалась за натовськими стандартами, і за цими стандартами ССО повинні мати повітряну компоненту. Рішення про її створення було прийняте у 2019 році. Для чого? Найперше, це мобільність і скритність управління. Час від моменту прийняття рішення на виконання завдання, до його безпосереднього виконання буде мінімальним, а також менше людей про це знатиме», – говорить командир ескадрильї Богдан Андрушко.

Цього року військові ескадрильї матимуть на озброєнні гелікоптери Мі-2, Мі-8 та літаки Ан-26. Далі у складі підрозділу з'являться також бойові гелікоптери Мі-24.