Аварійний міст на Вінниччині нарешті розпочнуть ремонтувати

Новини Вінниці / Аварійний міст на Вінниччині нарешті розпочнуть ремонтувати

В місті Козятин, що на Вінниччині, за місяць почнуть ремонтувати аварійний міст. Боротьба за виділення коштів тривала три роки, заслужений будівельник України Олег Каменний «стукав» у всі інстанції.

В місті Козятин, що на Вінниччині, за місяць почнуть ремонтувати аварійний міст. Боротьба за виділення коштів тривала три роки, заслужений будівельник України Олег Каменний «стукав» у всі інстанції. Нарешті Кабмін виділив 127 мільйонів гривень, але ціна питання значно вища.

Про це повідомляє RIA.Козятин.

«Ще влітку 2017 року заслужений будівельник України Олег Каменний звернув увагу, що шляхопровід через залізничні колії, що на вулиці Білоцерківській, знаходиться в аварійному стані. Арматуру в плитах дорожнього настилу з’їла корозія, тож конструкції мосту треба міняти», - йдеться в інформації.

Олег Каменний звернувся до Служби автомобільних доріг у Вінницькій області з повідомленням про незадовільний стан мосту, але йому відповіли, що стан споруди є «обмежено працездатний». Будівельник висновкам експертизи не повірив і він звернувся в Державне агентство автомобільних доріг України та Міністерство інфраструктури України. Після звернення було проведено додаткові експертизи і міст таки визнали аварійним. Було розроблено проєктно-кошторину документацію капітального ремонту, але коштів на ремонт у сумі 300 мільйонів не знайшлось.

Тобто для того, щоб був розпочатий ремонт треба, щоб Кабмін додатково виділив гроші. В 2019 році пан Олег звернувся до народного депутата Петра Юрчишина, а той – в Міністерство інфраструктури.

І ось нарешті міст було включено до переліку ремонту доріг у 2020 році у Вінницькій області. Кабмін виділив 127 мільйонів на ремонт мосту. За місяць міст закриють на ремонт.

Добре, якщо за цей час не станеться трагедії. Проте це означатиме лише початок робіт. Коли їх можуть закінчити, наразі невідомо.

Новини Вінниці / Аварійний міст на Вінниччині нарешті розпочнуть ремонтуватиНовини Вінниці / Аварійний міст на Вінниччині нарешті розпочнуть ремонтуватиНовини Вінниці / Аварійний міст на Вінниччині нарешті розпочнуть ремонтувати
Марина Карабай

23 липня, 2020