Аваков озвучив втрати окупантів з російського інсайдера

Новини Вінниці / Аваков озвучив втрати окупантів з російського інсайдера

Російські окупанти під час війни з Україною несуть нечувані втрати особового складу, хоча офіційно визнають мінімум. У Штатах, посилаючись на дані розвідки, кажуть про відсотки, а не кількість. Генштаб ЗСУ називає орієнтовні «понад 12 тисяч». Ексочільник МВС Арсен Аваков озвучив неофіційну російську статистику.

У Facebook він написав, що «під час вторгнення було задіяно угруповання близько 200 тисяч людей». Нагадаємо, раніше казали про 140-170 тисяч.

«Втрати агресора на ранок 14-го дня (9 березня) війни:

Вбитими - 10 235 (регулярних сил) + 2400 (зі складу ЧВК діючих разом із ворогом) разом близько = 12 635 ( за даними внутрішнього інсайдера з РФ);

Пораненими – близько 35 000;

Полоненими – близько 3 000.

Разом втрати військових сил Росії, що у агресії = близько 50 635 людина. З 200тыс. 25%», - вказує А.Аваков.

Зазначимо, що в Росії не рахують втрати «союзників» з «Л/ДНР». Це ж не росіяни. Для Москви бойовики Донбасу – є сателітами. А саме їх знищують на Донбасі та півдні України. Тому загальна цифра може бути навіть більшою.

«А з цифр за втратами особового складу російського агресора ясно видно перспективу окупаційних сил, що залишилися. Гей, російські орки, ви несете нам багато горя – ви вбиваєте наших громадян.. але просто подивіться цифри – ви, хоч і з промитими мізками, але не настільки тупі», - звернувся колишній міністр до росіян.  

Звісно, йому не вірять. У Росії вірять пропагандистам з телевізора.

Олег Верлан

9 березня, 2022