Аудитори Вінниччини за 2022 рік забезпечили відшкодування втрат на майже 91 млн грн

Новини Вінниці / Аудитори Вінниччини за 2022 рік забезпечили відшкодування втрат на майже 91 млн грн

Протягом 2022 року фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області за результатами ревізій та перевірок закупівель забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 91 млн грн, за результатами аудитів – досягнення понад 311 млн грн економічного ефекту від упровадження наданих рекомендацій.

Про це повідомляє пресслужба управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області.

Проведеними моніторингами попереджено порушень законодавства у сфері закупівель на загальну суму 486 млн грн, зокрема, у 87 випадках забезпечено відміну торгів на майже 417,4 млн грн та розірвано 57 договорів на загальну суму 68,3 млн грн.

За допущені порушення 106 посадових осіб об’єктів контролю притягнуто до адміністративної відповідальності.

Водночас до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано 19 фінансових санкцій у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, призупинення бюджетних асигнувань та зупинення операцій з бюджетними коштами.

Правоохоронним органам для вжиття заходів у межах їх компетенції передано матеріали 33 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких на даний час розпочато 29 досудових розслідувань. Водночас, матеріали 13 ревізій та аудитів долучено до вже розпочатих кримінальних проваджень.

За переданими матеріалами ревізій правоохоронними органами вручено 9 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, ще 8 – за результатами участі спеціалістів Управління у досудових розслідуваннях.

До Державної служби фінансового моніторингу України для проведення аналізу, фінансових розслідувань, виявлення схем привласнення та можливого розкрадання державних коштів надіслано 16 інформацій про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму майже 229 млн грн.

* * *

Зателефонувавши на телефонну «гарячу лінію», яка функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 08:00 до 17:00, а в п’ятницю з 08:00 до 15:45, кожен може повідомити факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій державних і комунальних ресурсів. («Гаряча лінія»: (044)272-60-29 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432)66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області). Крім того, в Управлінні за номером (0432) 66-14-56 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем.

admin

1 лютого, 2023