Атака хлором: перед сесією Вінницької облради приміщення продезінфікували так, що депутати ледь не знепритомніли

Новини Вінниці / Атака хлором: перед сесією Вінницької облради приміщення продезінфікували так, що депутати ледь не знепритомніли

Чергова сесія Вінницької облради почалася 23 липня з двох «сюрпризів». Сесійну залу настільки ретельно продезінфікували, що коли відчинили двері, аби вінницькі обранці зайшли до зали, вони відчули доволі різкий запах хлору. Деякі навіть скаржилися на погіршення самопочуття.

Чергова сесія Вінницької облради почалася 23 липня з двох «сюрпризів». Сесійну залу настільки ретельно продезінфікували, що вранці, коли відчинили двері, то було відчутно доволі різкий запах хлору. Деякі навіть скаржилися на погіршення самопочуття.

В пресслужбі облради запевняють, що санобробка відбувалася напередодні, а сполуки хлору не використовувалися, як шкідливі. Можливо, застосовувалися інші. Але кілька джерел завіряють, що запах відчували…   

Це другий «сюрприз». Чи був він випадковим, чи технічний персонал таким чином хотів помститися депкорпусу та співробітникам облдержадміністрації, чиї кабінети розташовані на другому поверсі, наразі складно сказати.

Щодо першого «сюрпризу». У фойє депутатам роздавали матеріали сесії та «одноразові» кулькові ручки для того, аби розписатися у відомості про отримання. Після візування напроти прізвища, кожний депутат ручку викидав. У такий спосіб в апараті облради вирішили вберегти обранців від передачі вірусу.

Проте щирі стандартні привітання та обнімання депутатів, які давно не бачилися, ніхто не відміняв…  

Олег Верлан

23 липня, 2020