Астрофізики повідомили про космічну погоду у грудні. Які дні небезпечні для метеозалежних?

Новини Вінниці / Астрофізики повідомили про космічну погоду у грудні. Які дні небезпечні для метеозалежних?

Чи очікуються протягом останнього місяця року потужні магнітні бурі й шторми? Відповідь на це питання, яким у першу чергу переймається чимало метеозалежних людей, зокрема дає Центр прогнозу космічної погоди, що знаходиться в США. Фахівці цієї наукової установи, здійснивши складні розрахунки, оприлюднили геомагнітні індекси.

Чи очікуються протягом останнього місяця року потужні магнітні бурі й шторми? Відповідь на це питання, яким у першу чергу переймається чимало метеозалежних людей, зокрема дає Центр прогнозу космічної погоди, що знаходиться в США. 

Фахівці цієї наукової установи, здійснивши складні розрахунки, оприлюднили геомагнітні індекси. Зважаючи на ці цифри, принаймні можна зробити висновок, що у грудні дуже сильних магнітних бур не очікується. Щоправда, незначна буря була у перші дні – 1 та 2 числа.

Помірні геомагнітні бурі очікуються ще 7, 8, а також 17 й 18 грудня. У інші ж дні першого місяця зими, як прогнозують американські астрофізики, магнітосфера Землі буде більш-менш спокійною.

Попри це, щоб гарно почуватися, кожному з нас не слід забувати про прості речі, як от: прогулянки на свіжому повітрі, духмяні трав'яні чаї – замість міцної кави. А ще гарно висипатися й намагатися не звертати уваги на різні неприємні дрібниці, з якими, як відомо, доводиться часто стикатися у повсякденні...

  
 

Юрій Ярмощук

3 грудня, 2018