«Арт-драбина: збереження пам’яток архітектури Вінниччини у картинах». Унікальний мистецький пленер поповнив фонди місцевого музею

Новини Вінниці / «Арт-драбина: збереження пам’яток архітектури Вінниччини у картинах». Унікальний мистецький пленер поповнив фонди місцевого музею

У селі Буша Ямпільської громади завершився мистецький пленер «Арт-драбина: збереження пам’яток архітектури Вінниччини у картинах». Він зібрав відомих художників не тільки з Поділля, а й з усієї України.

Мета, яку ставили у Вінницькій міській дитячо-молодіжній ГО «Центр «Барви України», які організували пленер, збереження розвитку сучасного українського мистецтва, творчих особистостей, підтримку та просування народного мистецтва. Тому протягом тижня досвідчені митці створювали свої роботи, а юні майстри та майстрині центру «Барви України» мали можливість переймати досвід у старших колег та розкрити свій творчий потенціал.

За словами організаторки пленеру, відомої художниці Світлани Телець, впровадження таких мистецьких заходів сприятиме вивченню історії Вінниччини, обміну досвідом митців з молодими художниками, що є основою для формування творчої особистості та свідомості поколінь. Така творчість забезпечить збереження пам’яток архітектури Вінниччини в картинах, об’єднає художників навколо спільної ідеї вивчення та візуалізації на полотнах історії Поділля, підвищить роль митців у становленні творчих осередків.

Художні роботи, написані у ході мистецького пленеру, на безкоштовній основі було передано до фонду Бушанського художнього музею.

Олеся Рудницька

11 жовтня, 2021